Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Meclis Ekim ayı toplantısında İlçe Belediye Başkanları ve meclis üyelerine Yahyalı elması hediye etti.

Yahyalı Belediyesi hazırladığı paketlerle, yöreye özgü elmaları Kayseri İlçe Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine hediye etti. Meclis salonu önünde kurulan elma standında Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk , dilimlenmiş Yahyalı Elması ve elma suyu ikramında bulundular.

YAHYALI ELMASI ARTIK BİR MARKA

İkram sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Esat Öztürk; “ İlçelerimizle beraber toplam yetmiş büyükşehir belediyesi meclis üyemiz var. Büyükşehir meclis üyelerimizin ve belediye başkanlarımızın İlçemizin en önemli ekonomik değerlerinden olan elmamızı daha iyi tanımaları ve elmamızı tatmalarını istedik. Kendilerine hazırlattığımız özel kutularda elmalarımızdan hediye ettik. Yahyalı son yıllarda elma üretimi konusunda Türkiye’de önemli bir üretim kapasitesine ulaştı. Yapılan büyük yatırımlar üretim kapasitemiz ile birlikte elma çeşitlerimizde artırdı.

Önceleri üretim ağırlıklı olarak Amasya elmasındayken şimdi Starking, Golden ve Granny smith gibi elmalarımız da daha fazla üretilmeye başlandı. Yahyalı elması yetiştiği topraklardan aldığı kendi has kokusu ve aromasıyla marka haline geldi. Bizde Yahyalı Belediyesi ve meclis üyelerimizle birlikte Yahyalı Elması’nı en iyi şekilde tanıtarak, Yahyalı Elmasının marka değeri üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. “ dedi.
 
Editör: Haber Merkezi