Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes Dağı, yarıyıl tatilinde kayakseverlerin akınına uğradı. Alınan önlemler sayesinde, en güvenilir kayak merkezi olarak nitelendirilen Erciyes’te otellerde yüzde 100 doluluk oranına ulaşılırken, toplamda 102 kilometrelik kayak pistlerinde de gün boyu boş kalmıyor.

Erciyes Dağı’nda kar kalınlığı yer yer 1.5 metreye ulaştı. Kayak pistlerindeki kar kalınlığının ve kar kalitesinin ideal seviyede bulunduğunu belirten Erciyes A.Ş. yetkilileri şunları söyledi:

"Şu an sömestr tatilini yaşıyoruz ve Erciyes dopdolu. Şu anda 102 kilometrelik pistlerimiz ve 18 mekanik tesisimizle, Türkiye’de ilk defa uygulamaya koyduğumuz Dağ Yönetim Modeliyle, karlama ünitelerimizle Erciyes gerçekten Türkiye’de bir ilk. Erciyes, Türkiye’de en çok tercih edilen bir dağ. 15 kişilik ekibimiz sadece pistlerin ve insanların güvenliği için çalışıyor. Bu ekibimiz, pistlerde çok az da olsa meydana gelen küçük çaplı kazalarda yaralıya ilk müdahaleyi yaparlar ve en yakın sağlık kuruluşuna teslim ederler. O yüzden de 3 yıldır Allah’a şükür, bizim güvenlik zaafiyetinden kaynaklanan, içimizi karartacak bir hadise vuku bulmadı. Biz bütün riskleri yöneterek, meydana gelebilecek olumsuz durumları önlemeye çalışıyoruz. Filelerimiz, koruma ağlarımız, pistlerimizin ezilmesi, hepsi bir ekip mantığı içerisinde gayet güzel bir şekilde yürüyor."

Bu arada Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile merkez Melikgazi ve Kocasinan belediyeleri, karneleriyle birlikte takdir ve teşekkür belgelerini getiren öğrencilere, Erciyes’teki tesislerden ücretsiz yararlanma imkanı sunuyor.


Editör: Haber Merkezi