Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, son yağan karla birlikte suni karlama makinelerinin de çalıştığını ve pistlerin kayak yapmaya uygun olduğunu söyledi.

Yılbaşı gecesi için de Erciyes Dağı’nda gelenekselleşen meşaleli kayak etkinliğiyle yeni yıla gireceklerini söyleyen Cıngı, kayak merkezindeki otellerin de geceye özel etkinlikleri olacağını anlattı. Kayak severlerin yeni yıla kayak merkezlerinde girmeyi tercih ettiğini belirten Murat Cahid Cıngı, “Yılbaşını kayak severler dağlarda geçirmeyi tercih ediyor. Bizim dağdaki otellerimiz de yılbaşı gecesi için uzun süredir çalışıyor ve hazırlık yapıyor. Rezervasyonlarda da yüzde yüze varan doluluğu sağlamış durumdalar. Yılbaşı aktivitesi olarak da Erciyes Dağı’nda geleneksel olarak meşaleli kayak, ateş etrafında ısınma ve güzel bir ambiyans eşliğinde 31 Aralık’ta Erciyes A.Ş personelleriyle de birlikte toplanıyoruz. Hem otellerimizin de çeşitli aktiviteleri hem de Erciyes’te hava da müsait olursa akşam kayağı da yaptırmak istiyoruz” dedi.

SUNİ KAR ÜRETİMİ BAŞLADI

Erciyes Kayak Merkezi’nde bu hafta sonu Hisarcık Kapı kayak pistinin de açılacağını kaydeden Murat Cahid Cıngı, şöyle devam etti:

“Bu yıl Kasım sonunda suni kar üretmeye başladık. Az bir yağış da olsa pistimizi 22 Kasım’da halkımızın hizmetine sunduk. Yaklaşık 15-20 gün vatandaşlarımız kayak yaptı ama akabinde sıcak hava dalgası, güneş ve yağmurla birlikte pistimiz deforme oldu. Hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesiyle birlikte kar üretmemiz de mümkün olmadı. Ancak geçtiğimiz haftayla birlikte hem suni karlamayla birlikte hem de son yağışlarla birlikte pistimizi yeniden açtık. Tekir ve Hacılar Kapı ile bu hafta sonu da Hisarcık Kapı kayak pistlerinde Erciyes Master Planı çerçevesinde ana pistlerimizin tamamını açmak için son hız çalışıyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren artan kar yağışıyla birlikte kapılar arasındaki geçiş pistlerini de açacağız ve kayak severlere aynı Alplerdeki gibi muhteşem bir kayak merkezi tattıracağız.”

"HACILAR PİSTİ YAKINDA AÇILIYOR"

Erciyes Dağı’na özgü toz karın pistleri doldurduğunu belirten ve sezonun Nisan ayına kadar açık kalacağını bildiren Kayseri Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Numan Değirmenci, Tekir Kapı kayak pistlerindeki kar yağışıyla birlikte pistin kayak yapılacak seviyeye geldiğini söyledi.

Tekir pistinde kar kalınlığının yer yer 50-60 santimetreye ulaştığını anlatan Numan Değirmenci, gece saatlerinde karlama makineleriyle birlikte pistlere takviye yapıldığını kaydetti. Değirmenci, “Tekir pistimizde kayak yapılabiliyor. Hacılar Kapı pisti de yakında açılacak. Kar kalitesi, yavaş yavaş yükselmeye başladı. Yapay kar makineleri de gece sıcaklığı düştüğü zamanlarda karlama yaparak pisti kayak yapmaya uygun hale getiriyor. Erciyes Kış Turizm Merkezi’ne özellikle il dışından gelen ziyaretçilerin oldukça yoğun ilgisi var. Yakında yine kar yağışı bekliyoruz. Türkiye’deki kayak merkezleri arasında özellikle kayak eğitimi için Tekir Kapı kayak pist alanı oldukça uygun. Her kayakçının kendi seviyesine göre eğitim pist alanı var” dedi.
Editör: Haber Merkezi