40 yıldır terzilik yapan Nurettin Küçük, eski kot pantolonlardan çanta üretiyor. Küçük, yaptığı bu çantalarla geri dönüşüme de katkı sağlıyor.

GERİ DÖNÜŞÜMÜN YENİ YÜZÜ

50 yaşındaki Nurettin Küçük, Cumhuriyet Mahallesi Millet Caddesi’nde terzilik yapıyor. Onu diğer terzilerden ayıran özelliği ise eski kot pantolonlardan çanta üretmesi. Küçük, birçok kumaş türünden çanta üretiyor ama en çok rağbeti kot çantaları görüyor. Terziliğe ilkokulda ağabeyinin yanında başlayan Küçük, terziliğin eski anlamını kaybetmesinden şikâyetçi. Terziliğin dikimden, tamir işine dönüştüğünü söyleyen Usta Terzi, “Eskiden bayramlara iki üç gün kala gömlek ve pantolon dikerdik, şimdi ise sadece bize getirilen kıyafetleri tamir ediyoruz. Bu yüzden de kot çanta yapımına yöneldim.” dedi.

Müşterilerinin en çok ev hanımları ve öğrenciler olduğunu dile getiren Terzi Küçük sözlerine şu şekilde devam etti: “Müşterilerimin istedikleri model doğrultusunda çantalarımı üretiyorum. Öğrenciler kıyafetlerini yaptırmak için geldiklerinde çantalarımı görüyorlar ve kendilerine de çanta yapmam için talepte bulunuyorlar.” Nurettin Küçük, ürettiği çantalardan bütün müşterilerinin memnun kaldığını belirterek, “Sadece kot çanta üzerinde çalışmak isterdim.” dedi. Aynı zamanda Usta Nurettin Küçük, işini de severek yapıyor.
Terzi Nurettin Küçük, çantalarını sosyete pazarlarında ve kendi terzi dükkânında tanesi 10 liradan satışa sunuyor.

Haber & Fotoğraf :Merve Nur Çakır



 
Editör: Haber Merkezi