Erciyes'te cesaretin ve azmin zaferini gösteren önemli bir etkinlik yapıldı. Görme engelli 9 kişi, Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle Erciyes'te kayak sporunu öğrendi. İki günde bu sporu öğrenme başarısı gösteren görme engelliler, hocalarının komutlarına uyarak kayak yaptı.

Engellilerin kendilerine fırsat verildiğinde neler yapabildiklerinin en güzel örneği Erciyes'te yaşandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Antrenörler Engelleri Aşıyor" projesi çerçevesinde "Gözümüz Zirvede" etkinliği yapıldı ve etkinlik Erciyes'te gerçekleştirildi. Erciyes A.Ş.'nin de desteğiyle görme engellilere yönelik kayak kursu düzenlendi. İki günde kayak yapmayı öğrenen görme engelliler, hocalarının komutlarına uyarak kayak yapmayı başardı.

"GÖREBİLENLER BU HIZDA ÖĞRENEMİYORLAR"
Kayak yapmayı öğrenen görme engelliler kayak yapmanın başlangıçta korkutucu geldiğini; ancak önemli olanın bu korkuyu yenmek olduğunu belirtti.

Kayak Antrenörü Hülya Çam ise görme engellilerin kayak sporunu herkesin yapabileceğini gösterdiklerini söyledi. Kayak kursuna yürüme adımları ile başladıklarını ve daha sonra sesli komutlarla devam ettiklerini ifade eden Çam, "Engellilerimizin nasıl korkusuz olduklarını gördük. İki günde yukardan aşağı inme seviyesine ulaştılar. Görebilen insanların bile bu hızda öğrenmeleri kolay değil. Mart ayında ikinci grupla görme engellilere kayak öğretmeye devam edeceğiz" dedi.

ERCİYES'E ÇIKMAYI HAYAL EDEMEZKEN ZİRVEYE ÇIKTILAR

Görme Engelliler Spor Kulübü Genel Sekreteri ve Kayseri Genç Görme Engelliler Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mahmut Selçuk, 10 yıl önce Erciyes dağına gezmek için dahi çıkmayı hayal edemezken, bugün kayak yapar hale geldiklerini söyledi. Engellilere verilen desteğin önemine işaret eden Selçuk, "Bu tür imkanlar verildiği takdirde engelli hiçbir engel tanımayacaktır" dedi.

ŞİMDİ HEDEF MİLLİ TAKIM

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ümmet Ekici, görme engellilerin yapmış olduğu spor branşları arasına kayak sporunu da eklemeyi düşündüklerini belirtti. Kayak branşının da eklenmesiyle Kayseri'de milli takım sporcusu yetiştirebileceklerini dile getiren Ekici, "Erciyes bu konuda çok iyi. Türkiye'nin en iyi kayak pistlerine sahip. Burada onlarca görme engelli kayak sporcusu olarak yetişebilir" diye konuştu.

"ERCİYES'İ TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE AÇTIK"
Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı engelli olmanın insanın elinde olmadığını ama engelleri kaldırmanın mümkün olduğunu ifade ederek projeye katkıda bulunanlara teşekkür etti. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı da, Erciyes'i Büyükşehir Belediyesi olarak tüm halka açtıklarını söyledi. Engelli engelsiz bütün toplum kesimlerinin bu güzel tesislerden yararlanmasını istediklerini vurgulayan Cıngı, "Katılımcı arkadaşları cesaretlerinden ve engellilerin hiçbir engel tanımadığını göstermeleri açsından kutluyorum" dedi.


Editör: Haber Merkezi