Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi ziyaretinde Milletvekili Tamer'e, Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ eşlik etti.

"SADECE HASTALAR DEĞİL, ONLARIN AİLELERİ DE EĞİTİLİYOR"
Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi girişinde Uzm. Dr. Canan Kılıç tarafından karşılanan heyet ilk olarak, kurum hakkında Kılıç'tan bilgi aldı. Kayseri'de ilk olma özelliği taşıyan kurumu da gezen heyet, hastaların tedavi sürecinde yaptıkları el sanatları ve aktivite bölümlerini gezip, hastalarla sohbet etti.

Kurum hakkında bilgi veren Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, Toplum ve Ruh Sağlı Merkezleri'nin ağır psikiyatri bozukluğu olan hastaların rehabilitasyonları ve eğitimleri için ailelerin rahatlatılması aşamasında çok önemli olduğunu belirterek, "Bu kurumu açalı bir yıl olmasına rağmen şu anda 240 kadar hasta tedavi ediliyor ve rehabilitasyonları yapılıyor. Aynı zamanda burada hastaların ailelerine de eğitim veriliyor. Çok faydasını gördüğümüz bu merkezlerin en kısa zamanda ikincisini de açmayı planlıyoruz. Bu tür merkezlerin artırılması gerekiyor. Çünkü bu merkezler sayesinde, sadece hastalarımız değil, onların ailelerinin de eğitildiği, onlara da biraz olsun nefes alma imkanı sunulduğunu düşünüyoruz. Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezleri, Sağlık Bakanlığı'nın çok önemli projelerinden biridir" dedi.


"BURADAKİ HASTALAR, AKIL HASTASIYMIŞ GİBİ DÜŞÜNÜLÜYOR"
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, bu merkezlerden Türkiye genelinde 86 tane bulunduğunu belirterek şunları söyledi: "Böylesi önemli bir merkezi ziyaret etme imkanı bulduk. Bu merkezlerde biraz olsun farkındalık yaratma amacındayız. Toplumumuz da tedavi edilmesi gereken bir çok gizli hasta var. Hastalığını ifade edemeyen hastalarımız var. Eksikliklerimiz her zaman olabilir ama, bunlara çare aramamak yanlışlık diye düşünüyorum. Akıl hastasıymış gibi toplumu yanlış yönlendirilen o zihniyetten kurtulmamız gerektiğini biliyoruz. O açıdan bu merkezler açıldı."

Konuşmaların ardından, Kurum Müdürü Uzm. Dr. Canan Kılıç, Milletvekili İsmail Tamer'e günün anısına hastalar tarafından yapılan bir biblo hediye etti.
 
Editör: Haber Merkezi