Mikroçip sayesinde eşeklerin ve atların doğumundan ölümüne kadar geçen sürede hastalıkları da dahil olmak üzere tüm süreçleri yakından takip edilebilecek. Kayıt altına alınan eşeklerin kaybolmaları halinde boynundaki çipin okutulması sayesinde kolaylıkla kime ait olduğu tespit edilebilecek.

DOMATES GÜVESİ İLE MÜCADELE

Öte yandan İncesu’da yaklaşık bin dekar domates ekili olan ve ortalama 7-8 bin ton üretim miktarı hedeflenen bölgelerde domatesin verimini olumsuz yönde etkileyen güvenin (Tutanın) tespiti için İl ve İlçe Müdürlükleri teknik personelleri tarafından kontrolleri yapılmak üzere feromon tuzaklar asıldı.

Asılan tuzakların üzerinde bulunan feromonlar sayesinde domates güvesinin yoğunluğunu tespit edebilecek olup, neticesinde zarar eşiği sınırının üzerindeki domates tarlalarının sahiplerini ilaçlama yapması için uyarıda bulunacak. Ayrıca domates güvesi yoğunluğunun fazla olduğu tarlalarda mutlaka ilaçlama yapılması gerektiği belirtildi. İlaçlamanın zamanında ve doğru bir şekilde yapılması için üreticilerin İlçe Müdürlüğü ziraat mühendislerinden reçetelerini yazdırarak domates güvesine karşı mücadele edebilmeleri sağlanacak.(BGC)

Editör: Haber Merkezi