Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bazı hayvan derneklerinin Kayseri’deki köpek barınağı ile ilgili yaptıkları açıklamalara tepki göstererek, “Birkaç kişi hayvan derneği kurup, sonra da başlıyorlar, hayvanları mahalle aralarına salın, gezmeleri lazım diye. Burada sesleniyorum, bir mahalle desin ki 20-30 aşılanmış, kısırlaştırılmış, kuduz aşıları yapılmış hayvanları bıraksınlar diye bize dilekçe yazsın, yarın o hayvanları bırakalım” dedi.

"İNSANLARA GÖSTERİLEN İLGİ NASILSA HAYVANLARA DA ÖYLE"
Kayseri Köpek Barınma Evi’nde gerçekleştirilen etkinlikle konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bazı hayvan derneklerini eleştirdi. Gelinen noktada Kayseri’de hiçbir hayvanın canına kıyılmadığını, kazaya uğrayan hayvanlara da haber verildiği takdirde müdahale edildiğini belirtti.

Özhaseki, “Tıpkı insana gösterilen özen gibi hayvanlara da özen gösteriliyor. Hatta bazen bu konularda trilyonlarca harcanacak duruma geliniyor. Ancak birkaç kişi hayvan derneği kurup, sonrada başlıyorlar, hayvanları mahalle aralarına salın, hayvanların gezmesi lazım. Buradan sesleniyorum, bir mahalle yarın çıksın desin ki, 20-30 aşılanmış, kısırlaştırılmış, kuduz aşısı yapılmış hayvanlardan mahallemize bırakın desin ve bu konuda dilekçe yazsın yarın bırakmaya hazırım. Ama hiç kimse istemiyor mahallesinde. Başka mahalleler için istiyorlar. Yani bir mahalle verin desinler, ben razıyım. Hayal perestlikleri geçelim. Hayvan doğal ortamda, insanlarla beraberde yaşar” diye konuştu.

"TOPLUMUN BÜYÜK BİR KESİMİ DUYARSIZ"
Hayvan barınağının uzak olduğu yönünde yapılan bazı açıklamaları da değerlendiren Başkan Özhaseki, “Biz buraya herkesin gelmesini sağlıyoruz. Bunun yanında bu ortamı Türkiye’de sağlayan nadir belediyeyiz. Hiçbir hayvan aç değil, hepsine bakılıyor. Biz bunu vicdanımız böyle emrettiği için yaptık. Yoksa 3-5 kişi söyledi diye çıkmış, yapmış değiliz. Ama bu konuda ne yazık ki toplumun büyük bir bölümünde dehşet duyarsızlık var” dedi. Başkan Özhaseki, yaptığı açıklamaların ardından Köpek Barınma evini görmeye gelen öğrencilerle ilgilendi ve onlara kitap hediye etti. Özhaseki, daha sonra barınakta incelemeler de bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.



 
Editör: Haber Merkezi