Türkiye İş Kurumu Kayseri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (KAYİF) Dünya Ticaret Merkezi’nde açıldı.

İşveren ile iş arayanları buluşturan fuarın açılışına Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün yanı sıra Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Vali Yardımcıları Mustafa Masatlı ve Mehmet Aktaş, Kayseri Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Ayçiçek, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Övüç ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. KAYİF 2015’in açılışında konuşan Vali Düzgün, Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın işveren ve iş arayanları buluşturması açısından önemine değinerek, katılım ve destek sağlayan firma ve kurumlara teşekkür etti. Düzgün, insanı hayatı boyunca etkileyecek iki önemli kararı olduğunu ve bunlardan birinin de iş olduğunu belirterek, bu tarz fuarların iş arayanlar için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Tahsilini tamamlayan birisinin Sanayi Bölgelerinde tek tek firmaları gezerek, kendini tanıtması ve işyerlerini tanımasının zorluğuna değinen Vali Düzgün, istihdam fuarları sayesinde katılımcı firmalar ile iş arayanların buluşarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmasının öneminden bahsetti.


Vali Düzgün, bu yıl KAYİF fuarına 87 firmanın katıldığını ve bu sayının daha fazla olmasının hem işverenler, hem de iş arayanlar açısından önem taşıdığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu fuarın gerek katılımcı sayısı bakımından, gerek ziyaretçi sayısı bakımından daha fazla ziyaret edilen bir fuar olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü biliyoruz ki iş arayan vatandaşlarımız olduğu kadar, işçi arayan şirketlerimiz, firmalarımız da var. Örneğin geçtiğimiz yıl İŞ-KUR Müdürlüğümüze yaklaşık 28 bin iş açığı bildirilmiştir. Yani işverenler ‘Biz 28 bin kişi işe almak istiyoruz’ şeklinde talepte bulunmuştur. İŞ-KUR Müdürlüğümüz tarafından bu talep 140 bin civarında iş arayana duyurulmuş, ancak 14 bin kişi işe yerleştirilebilmiştir.”

Vali Düzgün, gençlerin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’na ilgi göstermesinin önemini işaret ederek, bu fuarlarda, çalışmak isteyecekleri kurumlara başvurarak, stajlarını gerçekleştirerek, gelecekte çalışabilecekleri sektörleri erken çağlarda tanımalarının kendilerinin başarıları ve mutlulukları için önemli olduğunu belirtti. Açılışta konuşan Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise Kayseri’nin her sene göç aldığını belirterek, bu kişilere istihdam ve gelir kapısı sağlanması açısından fuarların öneminden bahsetti. Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Övüç de açılışta yaptıkları konuşmalarda, Kayseri’de istihdam konusuna değinerek, temsil ettikleri odalar açısından istihdam fuarının önemine vurgu yaptılar.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün ve protokol üyeleri “Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı”nda yer alan stantları gezerek, yetkililerden bilgiler aldı. 20-22 Mayıs 2015 tarihleri arasında açık olacak fuar kapsamında istihdama yönelik konferanslar da düzenlenecek.
Editör: Haber Merkezi