Türkiye'nin kalkınma başarısını yerinde görmek üzere Kayseri'ye gelen Moğolistan heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret etti.

"Kayseri'nin Büyümesindeki Sırrı Merak Ediyoruz"
Moğolistan Parlamentosu Uzun Vadeli Kalkınma Politikaları Başkanı Battserey Namdoğ burada yaptığı konuşmada Kayseri'nin son yıllarda hızlı bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, "Ülke olarak, Türkiye'nin hızlı yükselişini ve kalkınma başarısını takip ediyoruz. Bu başarıyı yerinde görmek için Ankara ve İstanbul'un yanısıra Kayseri'de temaslarda bulunmak amacıyla Türkiye'ye geldik. Özellikle Kayseri'nin hızla büyümesinin sırrı nedir, bunu öğrenmeye geldik. Bizim oralarda 'Yük dolu yüzlerce deveden usta bir deveci daha iyidir' diye bir söz vardır. Bu söz tam sizi anlatıyor. 20 yılı aşkın bir süredir başarılı şekilde belediye başkanlığı yaptığınızı biliyoruz. Üstelik yakın zamanda da yeniden seçildiniz. Bu yüzden sizin tecrübelerinizden yararlanmak ve Kayserili yatırımcılarla işbirliği içerisine girmek istiyoruz" dedi.

Namdoğ, ikili ilişkileri daha hızlı ve istenilen seviyede yürütebilmek amacıyla Moğolistan'dan bir şehirle Kayseri'nin kardeş şehir olmasını istediklerini de sözlerine ekledi.



Kayseri'de Çok Sayıda Yatırımcı Var
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Kayseri'nin son yıllarda gerçekleştirdiği gelişim ve kalkınma hamlesini anlattıktan sonra, karşılıklı ziyaretler bu işin pekiştirilebileceğini ifade etti.

Moğolistan'da yatırım yapabilecek çok sayıda işadamı çıkacağına dikkat çeken Başkan Özhaseki, "Kayseri'de yüzlerce işadamı var. Bunların arasında sizin oralarda iş yapmak isteyecek çok sayıda yatırımcı çıkar. Orada fabrika da açabilirler, ortaklık da yapabilirler. Bu yönde karşılıklı ziyaretler ve heyetler arası görüşmeler yapılabilir. Sizin bu ziyaretinizin bu manada bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Umarım Kayseri'den istediklerinizi alarak dönersiniz" diye sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Battserey Namdoğ tarafından Başkan Özhaseki'ye Moğolistan'da çok değerli olan geleneksel 'At kemanı' hediye edildi. Başkan Özhaseki'de Namdoğ'a geleneksel Türk motifleri ile bezenmiş el yapımı bir cam vazo hediye etti. 
Editör: Haber Merkezi