IFOAM (Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu) Dünya Organik Kongresi, 3 yılda bir farklı bir ülkede düzenleniyor ve bu sene İstanbul’da düzenlendi.

Kongrenin ve kongre ile ilgili faaliyetlerin (ön konferanslar, IFOAM Genel Kurulu, yan etkinlikler ve organik sergi) amacının, başta kongreyi düzenleyen ülkenin organik tarım sektörü olmak üzere dünya organik tarım sektöründeki deneyimleri, yenilikleri ve bilgileri paylaşmak olduğu bildirildi. Kongrenin, dünyanın dört bir yanından gelen tüm paydaşlar için olağanüstü bir ivme oluşturduğu ve ilham kaynağı olduğu kaydedildi.

Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü temsilen Kongreye katılan Dr. Yeşim Bekyürek, kongrenin 3 gün sürdüğü ve 3 genel, 8 özel oturumda yapılan 250'den fazla sunumda, etkileyici kişiliklerin en güncel bakış açılarının sergilendiğini ifade etti. Dr. Bekyürek, kongrenin, dünya genelinde organik tarım sektörü ile ilişkili 2500'den fazla katılımcıyı (bilim insanları, uygulayıcılar, eğiticiler, üreticiler, ticaretle uğraşanlar, vs.) bir araya getirdiğini de kaydetti. Bekyürek, kongrede ”Kayseri Organik Tarımla Tanıştı” konulu sözlü bildiri de sundu. Bekyürek’in Kayseri’de yürütülen Organik Tarım ve Organik Pazar çalışmalarının anlatıldığı sözlü sunumu çok sayıda yerli ve yabancı katılımcı tarafından izlendi.



 
Editör: Haber Merkezi