Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü'nde eğitim gören kursiyerlerin, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait motiflerden esinlenerek yaptığı 20 kıyafet, 'Geçmişten Günümüze' temalı defileyle sergilendi.

Olgunlaşma Enstitüsü bahçesinde düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, okul müdürü Özlem Dayıoğlu ve davetliler katıldı. Program kapsamında, pazarlama, araştırma, tasarım, giyim, nakış, grafik ve fotoğraf, seramik ve cam teknolojisi ile çocuk gelişimi bölümlerindeki öğrenciler, kursiyerler ve çalışanların hazırladığı ürünlerden meydana gelen eserler sergilendi. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eserlerden esinlenerek yapılan 20 kıyafet, öğrenciler tarafından defileyle sergilendi.

Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Özlem Dayıoğlu, "Eğitimlerimiz bünyesinde kültürel sanatsal çalışmalar, yaygın eğitim kursları, mesleki açık lise eğitimleri ve plato meslek yüksek okulu önlisans eğitimleri olmak üzere, 4 farklı eğitim öğretim faaliyeti, tam yıl, tam gün uygulaması çerçevesinde yürütülmektedir. Faaliyetlerimiz kapsamında 2 bin 500 civarında vatandaşımız, eğitim almıştır ve almaya devam etmektedir" dedi.


Editör: Haber Merkezi