Bir kurumda işçi olarak çalışan ve boş zamanlarında hobi olarak başlattığı ‘’bakır rölyef’’ işi için evinin hemen altındaki atölyesinde çalışmalarını sürdüren Kenan Işık, amacının unutulmaya yüz tutmuş bir meslek olan bakır işleme sanatının devamını sağlamak olduğunu söyledi.

KAYSERİ'DE TEK
Işık, ‘’Kimileri bakır malzemeler üzerine işleme yaparken, kimileri de benim gibi bu işi yapsın. Kayseri’de benden başka bu işi yapan yok. Gelecek nesillere bu işi öğretmek ve onlara devretmek istiyorum’’ dedi. Işık, ‘’Bu işlere bir yıldır devam ediyorum. Kayseri’de bu işi hiç yapan olmadığı için, bu eksikliği gidermek amacıyla ayrıca unutulmaya yüz tutmuş bir el sanatı olduğu için dikkat çekebileceğini düşündüğüm için böyle bir işe başladım. Kendi işimden hariç vakit buldukça arta kalan zamanlarımda böyle bakır işleri ile uğraşıyorum’’ diye konuştu.

Bakır tablo yapma işine bir hevesle başladığını belirten sanatkar işçi, ‘’Bu hevesimin her zaman olacağını düşünüyorum. Bu tabloları benden kimse istememiş olsa bile aklıma gelen herhangi bir objeyi, görünüm olarak bakıra işliyorum ve eşime, dostuma hediye edebiliyorum. Normal hediyelerden daha sıra dışı bir şey olduğu için karşı taraf daha çok mutlu oluyor’’ şeklinde konuştu.

Bakır rölyef tablo sanatçısı Kenan Işık, tabloları nasıl yaptığını da anlattı. Işık, ‘’Bunun dolgu aşaması, vernik kuruma aşaması var. Çeşitli materyaller de sürüyoruz. En küçük bir tablomuz, tam gün çalışılırsa asgani üç günde bitiyor. Detayları az ya da çok olan tablolarımız var. Osmanlı tuğrası gibi detayı çok fazla olan da var. Tablonun yapım süresi, verdiğiniz emeğe ve pratikliğinize göre de değişiyor’’ ifadelerini kullandı.
 
Editör: Haber Merkezi