Kayserigaz’ın her yıl düzenlediği kan bağışı kampanyası’nın 11’incisi, ‘Kan bağışı, Can bağışı’ sloganıyla yapıldı.

Kayserigaz, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği kan verme faaliyetine 2015 yılında da devam etti. Enerji sektöründeki 80 yıllık tecrübenin sahibi EWE Turkey Holding çatısı altında faaliyetlerini yürüten Kayserigaz, sosyal duyarlılık kapsamında Dolgi ile çocuk evlerine etkinlik, engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye yardımı gibi önemli projelere imza atarken, ihtiyaç sahiplerinin imdadına bu kez de kan vererek yetişti. Kan verme işlemi sırasında görüşlerini bildiren Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, ‘’Her yıl yüzlerce kişinin hastane köşelerinde uygun kan nakli beklediğini düşünürsek, Kayserigaz’ın ne denli topluma yararlı bir faaliyet gerçekleştirdiği daha iyi anlaşılabilir. Verilen bir damla kan, umuda açılan bin umuttur. Çalışanlarımıza bu gibi bir aktiviteyi alışkanlık haline getirdiği için ayrı ayrı teşekkür ediyorum; temennim tüm insanların bu konuda duyarlılıkla hareket etmesidir, nice umutlara’’ şeklinde konuştu. Kan bağışı yapan tüm çalışanlara 1 günlük idari izin hakkı da verildiğini belirten Bora, bu gibi teşvik edici faaliyetlerle Kayserigaz’ın nice sorumluluk projelerine imzalar atacağını dile getirdi.

Diğer yandan kan verme işleminin yılda iki kez yapılması gerektiğini, bu sayede vücudun kendini yenilediğini ve daha da canlılık kazandığını vurgulayan sağlık uzmanları, kan vermenin sıradan işlerden farklı olarak kutsal bir vazife olduğunu da belirttiler.

Kayserigaz çalışanları ise durumdan memnuniyetlerini ifade ederek, gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluğun ilerleyen yıllarda da devam edeceğini, Kayserigaz-Kızılay işbirliğinin ise toplanan kanlarla birlikte giderek daha da güçleneceğini söylediler.





Editör: Haber Merkezi