En güzel sesli kanarya yarışması Ankara’da yapıldı. Ülke genelinde 35 ilden 85 derneğin katılımı ile gerçekleşen yarışmaya, 600 kanarya katıldı ve Kayserili Bilal Şahin’in kanaryaları, takımlar kategorisinde şampiyonu oldu.

Yarışmada, hem şekil hem de ötüş için yetiştirilen ‘manilua´cinsi kanaryalar, çeşitli ses kategorilerinde eşleşti. Takımlar kategorisinde 465 puanla Kayserili Bilal Şahin’in kanaryaları birinciliği aldı. Yarışmayı, başta Almanya ve Belçika olmak üzere Avrupa ülkelerinden gelen hakemler yönetti.


Kayseri’de elektrik işiyle uğraşan Bilal Şahin, 15 yıldır profesyonel olarak kanarya yetiştiriyor. Bu işi zevk ve keyifle yaptığını ve bugüne kadar girdiği 7 yarışmadan dereceler aldığını belirten Şahin, yeni hedefinin ise Avrupa şampiyonluğu olduğunu söyledi. Şahin, ‘‘Kayseri’de elektrik işleri ile uğraşıyorum. Bu arada hobi olarak da kanarya besliyorum. Başkentteki yarışmada, takımlarda kuşlarımız takım birincisi oldu. Kanaryalara, Ekim ile Ocak ayı arasında eğitim veriyoruz. Perdelemelere alıyoruz. Profesör kuşlar var. Profesör kuşlar, bunlara dil öğretir. Bunlar da şarkılarını söylerler. 2014 yılının kuşları birinci oldu. 50 adet kanaryam var. Damızlıklar var. Profesör kuşlar var’’ dedi.

Şahin, kanarya beslemeye 20 yıl önce başladığını ancak 15 yıldır da kanarya yetiştirme işini profesyonel olarak yaptığını vurgulayarak, "Bugüne kadar 6-7 yarışmaya katıldım ve çeşitli ödüller aldım. Kanaryaların bakımlarında eşimin çok faydası var. Bakımı ile o ilgileniyor. Ötümleriyle, bakımlarıyla ben de uğraşmaya çalışıyorum. Günlük işimden kalan vaktimde bunların ötümlerini ve bakımlarını yapmaya çalışıyoruz. Hedefim, Avrupa’da derece almak istiyorum, Avrupa şampiyonluğunu istiyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi