Kayseri Kent Konseyi, Kayseri'yi turizme hazırlamaya yönelik çalışmalarından dolayı Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahit Cıngı'ya teşekkür belgesi verdi. Cıngı, Kayseri'nin turizm pastasından ciddi bir gelir elde etmeye başladığını, gelecekte şu anda tahayyül ettiğimizin çok daha ötesinde bir gelir kapısına kavuşacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Erciyes'e yaptığı yatırımlar Kayseri'yi bir turizm kenti haline getirdi. Her geçen gün yurt içi ve yurt dışından büyük ilgi gören Erciyes, Kayseri'nin turizm pastasındaki payını artırdı.

Erciyes'te yapılan çalışmalar ve Kayseri'nin turizme hazırlanması yönündeki eğitim faaliyetleri nedeniyle Kayseri Kent Konseyi, Erciyes A.Ş.'ye teşekkür etti. Kent Konseyi Başkanı Hakan Mahiroğlu, yürütme kurulu üyeleriyle birlikte Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı'yı ziyaret etti. Ziyarette, Kayseri esnafına turizm konusunda verilen eğitimlerden dolayı Murat Cahid Cıngı'ya teşekkür belgesi vermeyi uygun gördüklerini belirten Hakan Mahiroğlu, "Erciyes, Kayserimizin göz bebeğidir. Bu konuda Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki olmak üzere destek olan herkese şükranı Kent Konseyi olarak bir borç bilmekteyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Erciyes'le ilgili güzel açıklamaları hepimizi ayrıca onurlandırmıştır. Bundan sonra da Erciyes ile ilgili yapılacak tüm çalışmalara Kent Konseyi olarak katkı koyacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı da böyle bir takidre layık görülmelerinden dolayı teşekkür ederek, "Büyükşehir Belediyesi Erciyes dağında çok ciddi bir yapılaşma içinde. Erciyes dağını dünyanın en büyük kayak merkezlerinden birisi yapmayı hedeflemiş durumdayız. Şehre turizm gelirinin ekonomik, siyasi iktisadi, kültürel katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi böyle bir yatırım yapmıştır. Daha master plan tamamlanmadan turizm pastasından ciddi bir gelir almaya başladık. Yurt içi ve yurt dışından çok ciddi bir potansiyeli dağda misafir ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda şu anda işaretlerini gördüğümüz potansiyele esnafımızı hazırlamak için eğitim vermeyi uygun gördük. Başarılı bir program oldu. Bundan sonra da bu eğitimlerimizi devam ettireceğiz. Akabinde İngilizce eğitimlerimiz başlayacak. İnşallah önümüzdeki yıllarda Kayseri şu anda tahayyül ettiğimizin çok daha ötesinde bir turizm gelirine kavuşacak" diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi