Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Valiliği’nce ilçelerde yaşayan öğrencilere yönelik düzenlenen “Kentimi Tanıyorum, Kentimi Seviyorum” projesine katılanlara sertifikalarını dağıtıp, hediye verdi.

Vali Düzgün, Kayseri’nin kırsal bölgelerinde yaşayan 6’ncı ve 7’nci sınıf öğrencilerine kenti tanıtıp, sevdirmek amacıyla düzenlenen proje kapsamında, öğrencileri Valilikte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Kentimi Tanıyorum, Kentimi Seviyorum” projesinin, 11 ilçeden 500 öğrenciye yönelik güzel bir proje olduğunu kaydeden Vali Düzgün, proje sayesinde ilçelerde yaşayan öğrencilerin Kayseri’nin kültürel mirası ve doğal güzellikleri hakkında fikir sahibi olduğuna işaret ederek, “Arkeoloji müzesinden, Selçuklu müzesine, Harikalar Diyarındaki Hayvanat Bahçesine varıncaya kadar pek çok yerle ilgili bir fikir sahibi olmanız, yaşadığınız şehri tanımanız için böyle bir proje gerçekleştirdik. Çok okumak kadar gezip görmek suretiyle bilgi ve görgünüzü artırmanızı da önemsiyoruz” dedi.


Vali Düzgün, kentin tarihi değerlerini ve kültürünü tanımak için gelen öğrencilere, gördükleri yerleri, edindikleri bilgileri ailelerine ve arkadaşlarına anlatmalarını tavsiye ederek, böylece aileleri ile birlikte tatil dönemlerinde tekrar aynı yerleri birlikte ziyaret edebileceklerini anlattı. Programın sonunda Vali Düzgün ve Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı tarafından, “Kentimi Tanıyorum, Kentimi Seviyorum” projesine katılan öğrenci ve öğretmenlere sertifikaları dağıtılarak, hediyeler verildi. İl Sosyal ve Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kentimi Tanıyorum, Kentimi Seviyorum” projesi kapsamında ilçelerde öğrenimlerini sürdüren öğrencilere, Selçuklu Medeniyetler Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Kadir Has Kent Müzesi, Kayseri Kadir Has Şehir Stadı, Anadolu Harikalar Diyarında bulunan Eğlence Merkezi ve Hayvanat Bahçesi tanıtılarak, bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.



Editör: Haber Merkezi