Kayseri’de 60 yıllık evli olan 78 yaşındaki Kadir ile eşi 79 yaşındaki Hatice Karağan'a aynı gün kalp pili takıldı.

Kadir ve Hatice Karağan çifti, özel hastanede Prof. Dr. Ergün Seyfeli tarafından ameliyata alındı. Prof. Dr. Ergün Seyfeli, yaşamlarının 60 yılını birlikte geçiren Karağan çiftinin hastaneye el ele gelerek birbirlerine destek olduklarını anlatırken, "Biz de onları ayırmadık, aynı gün yorgun kalplerine pil taktık. Tek dileğimiz daha uzun yıllar kalplerinin birbirleri için çarpmasıdır" diye konuştu.

Almanya'da uzun süre işçi olarak çalışan emekli işçi Kadir Karağan, eşiyle mutlu evlilikleri olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Hatice hanım zor ve dar günümde hep bana destek oldu. Bir gün olsun saygı, sevgisini eksik etmedi. Kalbimden rahatsızlandım, doktorlar kalbimin durduğunu söyledi. Ölümün kıyısına geldiğimi düşündüm, uyandığımda yanımda eşim vardı. Sonra kendisi de kalbinden rahatsızlandı. 60 yıldır kalplerimiz birbirimiz için çarptı. Birbirimize can yoldaşı olduk. Hastaneye birlikte geldik, birbirimizden güç aldık. Doktorumuz Ergün Bey de birbirimize bağlılığımızı görünce bizi aynı gün operasyona aldı. İkimizin de kalbine pil takıldı. Allah'ın izniyle bu pil bizi biraz daha götürür, yüreklerimiz yine birbirimiz için çarpar."

BİRBİRLERİNE HASTALIKTA DA DESTEK OLDULAR

Karağan çiftinin tedavisini ayrı planlayan, ancak pil takma operasyonunu, onların psikolojisine yaptığı olumlu katkıyı gördüğü için birlikte gerçekleştirmeyi uygun bulan Prof. Dr. Ergün Seyfeli, şöyle dedi:

"Kadir beye daha önce hastanemizde kalp durması nedeniyle ICD (şok cihazı) takılmıştı. Bu süreçten sonra hastamız düzenli kontrollerini aksatmıyordu. Yaptığımız son kontrolde kalbinde ritim bozukluğu ve göğüs ağrısı tespit ettik. Bu nedenle anjiyo yapıldı ve stent işlemi uygulandı. Bu sırada yapılan kontrolünde, daha önce takılan pilin de değiştirilmesine karar verdik. Kadir beyin eşi Hatice hanım da kalp yetmezliği şikayetiyle takibimizdeydi. Yaptığımız değerlendirmede kendisinin de kalp piline (CRT-D) ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Lokal anestezi altında, yaklaşık 2 saat süren işlemler sonrasında kalplerine kalıcı pil taktık. Pili taktıktan sonra da kontrollerini gerçekleştirdiğimizde ikisinin de sağlık durumunun iyi olduğunu gördük, mutlu olduk."

ONLARIN SEVGİSİ HERKESE ÖRNEK OLDU


Çiftin kızı Emine Aslantaş ise, anne ve babasının birbirine düşkün, birbirini çok düşünen bir çift olduğunu anlatırken, "Çevremizdeki birçok insana da sevgileriyle örnek oldular. 60 yıl boyunca hiç ayrılmayan annem ve babam bu süreçte de birbirlerini yalnız bırakmadı. Birlikte olmanın verdiği güvenle operasyona da gayet rahat girdiler. Hastaneden 1 gün sonra taburcu oldular" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi