Seyyid Burhaneddin Hazretleri Hizmet Vakfı olarak faaliyetlerini sürdüren eski adıyla Muradiye Vakfı’nın toplantısına Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Vakıf yöneticileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vakfa bağlı Atlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Erdoğan Ayata, yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki de konuşmasında eğitimin önemini vurguladı. Özhaseki şöyle konuştu: “Her işin başı eğitim. Eğer siz gençleri eğitirseniz iyi bir nesil geliyor. Yaşlıları eğitirseniz iyi bir toplum ortaya çıkıyor. Afganistan’ın dağlarındaki bir insanın Müslümanlık anlayışı ile eğitimli, bu şehirde yaşayanın Müslümanlık anlayışı arasında dağlar kadar fark var. Aslında itikat aynı, inanç aynı. Aynı Allah’a, aynı peygambere inanıyor, aynı kitabı okuyorlar. Fakat davranışları, edebi, ahlâkı çok farklı.”

Eğitimin hayat boyu devam ettiğini ifade eden Mehmet Özhaseki, geçmişte büyüklerinin söyledikleri sözlerin kendi hayatında hep rehber olduğunu belirtti. Özhaseki şöyle devam etti: “Rahmetli Hacı Ali Ağabey demişti ki: ‘Bir şeye karar vermekte sıkıntı yaşadığında, daraldığında Hz. Peygamber olsaydı ne yapardı, O ne karar verirdi diye düşün ve öyle karar ver.’ Öyle güzel bir söz ki bu. Böyle karar verdiğimde hiç başarısız olmadım.”

İnsanların birbirlerine davranışları üzerinde de duran Mehmet Özhaseki, başkanlığı süresince belediyeye haklı işi için gelen hiçbir kişiye ters davranmadığını belirtti. Özhaseki, “Fakir geldiğinde ezilmesini, boynunuzu bükmeyi bileceksiniz. Hırsız, arsız adam geldiğinde de dik durabileceksiniz” şeklinde konuştu.


Editör: Haber Merkezi