Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahura kalkacak olanları davul çalarak uyandıran Kayserili davulcular, yerlerine bahşiş toplayan ellerinde belge olmayan 2 sahte davulcuyu yakalayarak polise teslim etti ve şikayetçi oldu.
Kayseri’de Ramazan davulcuları, sahurda kendilerinin davul çalarak oruç tutmak isteyenleri uyandırdıkları halde yerlerine dolaşan sahte davulcuların bahşişleri topladığını duyunca merkez Kocasinan İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’ne geldi. Sertifikalı davulcular, buradaki apartman daireleri ve müstakil evleri dolaşarak bahşiş toplayan sahte davulcuları yakaladı.

Bu mahallede 12 yıldan bu yana davulculuk yapan Mehmet Ali Salim, kendilerinin dışında bahşiş toplandığı ihbarı gelince arkadaşlarıyla birlikte mahalleye geldiklerini ve 2 kişiyi yakalayarak polise teslim ettiklerini söyledi. Salim, şöyle dedi:
"Sahte davulcular paramızı topladılar. Biz de onları yakaladık. Bizim kapıyı çaldığımız her yerde bizden önce para toplamışlar. Biz 12 senedir burada davul çalıyoruz. Bizi herkes tanır. Biz de onları yakaladık ve karakola getirdik, şikayetçi olduk. Vatandaşlar, yaka kartı olmayanlara paralarını vermesin. Polisi arayıp bilgi versinler."

Editör: Haber Merkezi