Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan ve her yıl şehrin değişik bölgelerinde Ramazan'a has etkinlikler gerçekleştirilen Ramazan TIR'ı, Talas Anayurt'tan yola çıktı.
Ramazan ayı boyunca 25 farklı bölgede vatandaşlarla buluşacak Ramazan TIR'ının son durağı ise Yenişehir-Turgut Reis Mahalleleri olacak.
Büyükşehir Belediyesi'nin hergün bir ilçe veya semtte gerçekleştireceği ve binlerce insanın bir araya gelerek farklı bir Ramazan akşamı yaşayacağı etkinliklerin ilk durağı olan Talas Anayurt'ta gösterilere ilgi büyüktü.
Program hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Ramazan etkinliklerinin bu yıl onikincisini düzenlediklerini belirterek, "Şehir merkezinden uzakta kalan mahallelerimizde ve ayrıca ilçelerimizde Ramazan TIR'ı vasıtasıyla çeşitli etkinlikler sahneliyoruz. Amacımız sizlere farklı bir Ramazan akşamı yaşatmak. Bunun yanısıra bu yıl Mimarsinan Parkı içerisinde bir de Ramazan Sokağı oluşturuldu. Orada da yine çok farklı etkinlikler gerçekleştiriliyor" diye konuştu.


Mehter Takımı'nın konseri ile başlayan program Hacivat-Karagöz gösterisiyle devam etti. Gölge oyununu sahneye taşıyan sanatçılar büyük küçük tüm vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
Karagözle Hacivat'ın tatlı atışmalarının ardından tasavvuf musikisinden örnekler sunuldu. Seslendirilen birbirinden güzel ilahilere semazenler eşlik etti. Orta oyunu ve meddah gösterisinin de gerçekleştirildiği etkinlikler, Anayurtlulara keyifli bir Ramazan akşamı yaşattı.

TIR'IN YOLU UZUN

Ramazan TIR'ı Kayseri'nin tüm ilçelerinin yanısıra Anayurt, Belsin, Ziya Gökalp, Yeşil Mahalle, Yenişehir-Turgut Reis, Gesi, Yemliha, Eskişehir Bağları, TOKİ, İldem, Erkilet ve Mimsin gibi nüfusun yoğun olduğu bölgelerde Ramazan ayı sonuna kadar vatandaşlarla buluşacak.
Editör: Haber Merkezi