Aynı zamanda müteahhitlik de yapan İnşaat Mühendısı Sızırlıoğlu, yerli ve milli ırk Polatlı Koyunu’nu Kayseri'de ilk yetiştiren kişi. Kayseri’nin Kocasinan İlçesine bağlı Çevril Mahallesi’nde şehirde ilk kez Polatlı Koyunu yetiştiriliyor. Aynı zamanda yerli ve milli bir ırk olan bu koyun çeşidini Kayseri’ye ilk getiren kişi olan yetiştirici Şevki Sızırlıoğlu (40)4 ay önce başladığı çiftlikte toplam 170 koyuna bakıyor.

Sızırlıoğlu, Polatlı Koyunu yetiştiriciliği ile ilgili verdiği bilgide,’’ Çiftliğimde 173 koyun, 9 adet koç 161 adet anaç damızlık koyun, kuzu 130, toplam 170 koyun bulunuyor. Polatlı Koyunu, TİGEM’ler vasıtası ile 1960-70’lı yıllarda getirilmiş ve ülkemizde geliştirilmiş bir ırk. Tek bizde var şehirde şuan. Çiftçilik de yapıyoruz mahallede. Aynı zamanda damızlık işletmeyiz. Avrupa standartlarında bir işletmeyiz.İşimizi geliştirmek istiyoruz , daha 4 ay once basladık."dedi.

Sızırlıoğlu, 1998 yılından bu yana motosiklet drag yarışlarında kupa mücadelesi veriyor. Geçtiğimiz sene 400 metrede çifte şampiyonluğu bulunan Şevki Sızırlıoğlu, Türkiye 2012 Drag Şampiyonu ve pist branşında da boy gösteriyor.

Kayseri İl Tarım Müdürlüğü ise yaptığı duyuru ile şu ifadelere yer verdi,’’Yerli ve Milli ırkımız olan ‘’Polatlı Koyunu ‘’ artık Kayseri’de. Kocasinan İlçesi Çevril Mahallesi’nde işletmesi bulunan Şevki Sızırlıoğlu’na ait çiftliği ziyaret eden İl Müdürümüz Mustafa Şahin ve İl Müdür Yardımcımız Mümtaz Hacıpaşaoğlu çiftlik hakkında bilgi alarak incelemelerde bulunduk’’, denildi.(BGC)

Editör: Haber Merkezi