Karakışın etkisi altında olan İç Anadolu Bölgesi'nde çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgede en düşük hava sıcaklığı Sarız’da sıfırın altında 22 derece olarak ölçüldü.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar ve soğuk İç Anadolu’da hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği Kayseri ve ilçelerinde çok sayıda köy yolunun merkezle bağlantısı hala sağlanamadı.

Özellikle Sarız ilçesine bağlı 5 köy yolunun 10 gündür ulaşıma açılmadığı belirtildi.Karayollarına ait karla mücadele ekiplerinin kardan kapanan yolları açmak için şuana kadar bir çalışma yapmadığı da gelen bilgiler arasında.

Karın geçit vermediği Sarız İlçesine bağlı Küçücük Söbecimen,Büyük Söbecimen Büyük Örtülü,Küçük Örtülü, ve Ak oluk köyünün yolları yaklaşık 10 gündür kapalı.

Havanın aşırı soğuması ve yolların kapalı olması nedeniyle köylerin bazılarında elektriklerin kesik olduğu,bazılarında telefonların çalışmadığı ve bu nedenle ilçe merkezi ile bağlantı kurulamadığı,bazı köylerde ise hasta vatandaşların bulunduğu belirtiliyor.

Öte yandan 10 gündür kapalı bulunan 5 köy yolunun karayolları tarafından özel bir şirkete verilmesi sonucunda bu aksamaların olduğunu ileri süren köy muhtarları,”Karayolları Genel Müdürlüğü bu yıl karla mücadele işini özel bir şirkete ihale etmiş.Şimdi bu şirket kapanan yollarımızı açmıyor,çok mağduruz” diye feryat ediyorlar.

Haber-Selahattin KARAKOÇ 

 

Editör: Haber Merkezi