Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için yem ve mama hazırlatıp, hayvanlara ulaştırmaları için vatandaşlara dağıttı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel, Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantta, sokak hayvanlarına ulaştırılmak üzere vatandaşlara yem, yiyecek ve mama dağıttıklarını söyledi.

Üstünel, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak, ilimizde ve bölgemizde yaşayan sokak hayvanlarının, özellikle kışın çetin günlerinde, yaşamlarını idame ettirmeleri için karınlarını doyurabilmeleri ve desteklenmeleri gerektiği konusunda vatandaşlarımızda doğru bir bilinç ve duyarlılık oluşturmak için birçok etkinlik düzenliyoruz. İlkini geçen hafta gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizin bugünkü bölümünde 1.5 ton kedi, köpek maması ve kuş yemini, 250 gramlık poşetler halinde vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Bu mama ve yemleri, bulundukları sokaklarda, caddelerde, evlerinde, sokak hayvanlarına vermek suretiyle onların açlıklarını gidermek ve bu anlamda vatandaşlarımızda duyarlılık oluşturma çabası içerisindeyiz’’ dedi.

Hayvan Hakları Kanunu’nun, sahipsiz sokak hayvanlarının şartlarının iyileştirilmesi ve tüm vatandaşlarda bu duyarlılığı oluşturmak adına belediyelere birtakım misyonlar yüklediğini kaydeden Ali Üstünel, "Biz de, Büyükşehir Belediyesi olarak, Türkiye’ye örnek olmasını düşündüğümüz amaca yönelik olduğunu düşündüğümüz böyle bir etkinlikle, bu gayeye hizmet etmek istiyoruz. Yaptığımız bu uygulama Türkiye’de bir ilk olma özelliğini de taşıyor. Birçok belediyenin bizden sonra bu tip çalışmalar yaptıklarını görüyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor’’ diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi