Başkan Memduh Büyükkılıç, halk sağlığı, hastalıklar, aile içi iletişim, ev kazaları, acil durum ve doğal afet gibi bir çok konuda Melikgazi halkını belediye sosyal tesislerinde verilen seminerler ile bilgilendirdiklerini söyledi. Başkan Büyükkılıç, günümüzde en büyük sorunlarından birinin de sınav stresi olduğunu, özellikle TEOG ile ÖSS gibi genel sınavlarda ailelerin adeta içine kapandığını ve sosyal bağlarını zayıflattıklarını anlattı.

Üniversite giriş sınavına hazırlanan lise 4'üncü sınıf öğrenci velilerine yönelik olarak aile içi iletişim ve sınav stresi konulu herkese açık ücretsiz seminerler verileceğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:

"Halk seminerleri ile birçok aile ferdini konu ile bilgilendirerek daha sağlıklı ve bilinçli bir toplumun temelini oluşturuyoruz. Özellikle sağlık konusundaki seminerlerimiz büyük bir ilgi görmektedir. Ancak günümüzün en büyük stres kaynağı olan üniversite sınavları aileler için artık bir strese dönüşmektedir. Aile huzursuz ve mutsuz sınava gerecek öğrenci ise morali bozuk ve korku içinde olmaktadır. Bu soranları ortadan kaldırmak için belediye olarak belediyemizin 24 ayrı semtinde bulunan sosyal tesislerimizde halk seminerleri düzenleyerek bu soruna bir parça çözüm arayacağız."
Editör: Haber Merkezi