Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü’nce, yeni bağlanan ilçelerin su ve atıksu analizlerinin yerinde yapılması için “Su ve atıksu analizleri laboratuvar” aracının hizmete alındığı belirtildi.

Su kalitesinin korunması hususunda, kesintisiz ve sürdürülebilir hizmet kalitesini artırmak için çalıştıklarını kaydeden KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan “Hizmet alanımız, büyükşehir hinterlant kapsamı ile oldukça büyüdü. Bize bağlanan ilçelerimizde ve bunlara bağlı mahallelerde meydana gelebilecek su ve atıksu problemini anında çözebilmek için böyle bir araca ihtiyacımız vardı. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki devreye girdi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüzden bu aracı aldık. Aracın kurumumuza geçiş konusunda bizlere yardımcı olan Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver’e teşekkürleri bir borç bilirim” diye konuştu.

Teknolojinin son ürünü olan laboratuvar aracında, içme suyu ile atık suların fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizlerinin yapılabileceğini belirten Batukan; “Araçta, abonelerimizin kullanımına sunduğumuz içme, kullanma ve endüstriyel atık sularının analizleri anında yapılarak sonuçlar elde ediliyor. Bu sayede, meydana gelebilecek bir probleme en kısa sürede müdahale imkânına kavuşmuş oluyoruz. Böylece şehir genelinde su kalitesinde bölgesel değişimleri de takip edilebilecek ve hızlı bir şekilde çözüm yoluna gidebileceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi