Kayserili Otizm Hastası Tarık Taha Altunel, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. sayesinde hayata sımsıkı sarılarak otizmin etkilerini azaltmayı başardı. Dört yıldan beri Spor A.Ş.’nin kurslarına katılan Tarık, bu yıl 16’ıncı toplamda 40’ıncı sertifikasını aldı. Anne Sevil Altunel, bu kursların Tarık’ın fiziksel ve psikolojik gelişimine büyük katkı verdiğini söyledi.

Belediyesi Spor A.Ş.’nin yaz spor okullarının yıldızlarından birisi de Tarık Taha Altunel oldu. Otistik olan Tarık, en son yüzme ve tenis kurslarını da tamamlayarak bu yılki 16’ıncı sertifikasını aldı. Spor A.Ş.’nin Sümer Tesislerinde Tarık Taha Altunel’in sertifikalarını veren Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin İşlertaş, yaz döneminde 50 bin öğrenciye ulaşarak büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi. Tarık’ın her dönem Spor A.Ş.’nin kurs öğrencilerinden olduğunu ifade eden İşlertaş, rahatsızlıkları ne olursa olsun tüm öğrencilerin Spor A.Ş.’nin kurslarından yararlanabileceğini kaydetti.

BU YIL 16, TOPLAMDA 40 SERTİFİKA

Tarık’ın annesi Sevil Altunel, bu yıl Spor A.Ş. kurslarında dördüncü yılları olduğunu ve yaz dönemi boyunca tüm kurslara katıldıklarını söyledi. Dört yıl önce kurslara basketbol ve voleybol ile başladıklarını ifade eden Altunel, “Hocalarımızın özverisi ve ilgisi sayesinde uyum sağladık ve diğer kurslara da katıldık. Çok önemli yol kat ettik. Tarık’ın sosyalliği, kas gelişimi anlamında önemli mesafe kaydettik. Tarık burada arkadaşlıklar kurdu, duyguları canlandı, iletişime geçti ve bu durumun konuşmasına etkisi oldu. Bu aşamada Spor A.Ş. hep destekçimiz oldu. İdarecisinden eğitimcisine çok emek verdiler” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR SIRADIŞI BİR HİZMET VERİYOR”

Tarık’ın gelişiminden duyduğu memnuniyetle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Anne Sevil Altunel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada sıra dışı bir hizmet veriliyor. Bu kadar hizmet ve bu kadar kurs hiçbir yerde yok. Basketbol, voleybol, futbol, tenis okçuluk, yüzme, badminton, tenis, kick boks, tekvando gibi kursların hepsine ayrı ayrı katıldı. Bu yaz 16 belge alık. Dört yılın sonunda 40 belgeye ulaştık. Bu kurslar sayesinde farklı çocuklarla buluştu ve tanıştı. Bu durum bizim için bulunmaz nimetti. Bu durum psikolojik gelişimine çok katkı sağladı. Bu yıl ilk kez Tarık’ı yalnız bıraktım. Bir kurstan diğerine kendisi geçti.”

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin yürüyüş, bisikletli gezi gibi tüm etkinliklerine ailece katılmaya başladıklarını da vurgulayan Sevil Altunel, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere minnetlerimi kelimelerle ifade edemiyorum. Çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

En son tenis ve yüzme dallarında sertifikalarını alan Tarık Taha Altunel de kurslara bundan sonra da devam edeceğini belirterek çok mutlu olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi