Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bünyan Büyük Tuzhisar ve Pınarbaşı Pazarören'deki meyveliklerde incelemelerde bulundu. Çelik, ilçelerin kalkınması açısından bu tip alanların iyileştirileceğini ve ekonomiye kazandırılacağını söyledi.

Genel Sekreter Mustafa Yalçın ve Tarım İl Müdür Yardımcısı Erkan Alkan'ın yanısıra ilgili bürokratlarla birlikte ilk olarak Bünyan Büyük Tuzhisar'daki Sivritepe Mevkii'ne giden Başkan Çelik, burada Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden ve muhtar Mehmet Köse'den bilgiler aldı.

Tarım İl Müdürlüğü'nün bir protokolle Büyükşehir Belediyesi'ne devretmek istediği meyveliği gezen Çelik, açıklamasında tatil gününden yararlanarak, kırsal bölgelerde ekonomiye kazandırılacak alanlarda inceleme yaptıklarını ifade ederek, "160 dönüm araziye kurulu bu alanda, başta kiraz ağaçları olmak üzere çok çeşitli meyve türleri var. İl Özel İdaresi tarafından, bölgedeki meyveciliği geliştirmek ve halka ekonomik katkı sağlamak amacıyla kurulun bu tesis, bakımsızlıktan adeta kurumak üzere. Bir an önce burayı devralıp bakımını yaparak ekonomiye katmak ve istihdam sağlamak istiyoruz. Bu nedenle Tarım İl Müdürlüğü'nün işbirliği davetini memnuniyetle kabul ettik. Böylece hem memleketimizin bir kaynağı heba olmaktan kurtulacak hem de bölge halkı için istihdam sağlamış olacağız" dedi.


"BİR SU PATLAĞINI BİLE BİR AYDA YAPTIRAMIYORDUK"

Büyük Tuzhisar Muhtarı Mehmet Köse de, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandıktan sonra çok büyük hizmet ve yatırım almaya başladıklarını ifade ederek, "Bir su patlağını bile bir ayda yaptıramıyorduk. Su günlerce akıp gidiyordu. Ama şimdi bir telefon açıyorum 185'e, hemen anında yapıp gidiyorlar. Allah sizlerden razı olsun. Bu yeni yasanın bize çok faydası oldu. Bu meyvelik arazinin de inşallah daha güzel ve verimli şekilde değerlendirilip mahallemize katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

ÇİFTÇİ EĞİTİM MERKEZİ, BÖLGEYE DEĞER KATACAK

Mustafa Çelik daha sonra beraberindekilerle birlikte Pınarbaşı Pazarören'e geçerek burada İl Özel İdaresi'nin kapanmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne geçen 1150 dönümlük araziye kurulu Pazarören Çiftçi Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Pınarbaşı Ziraat Odası Genel Sekreteri Süleyman Dursun'un da katıldığı gezi ve incelemelerin ardından bir değerlendirme yapan Çelik, bu bölgelerin 'insanları doğduğu yerde doyurmak' hedefinin bir parçası olduğuna dikkat çekerek, "Burası ilk yapıldığında Pazarören Öğretmen Okulu'nun bir eğitim merkezi olarak planlanmış. Şu anda Büyükşehir Belediyesi'ne geçmiş durumda. Zaten biz de 'insanları doğduğu yerde doyurma' projemizi gerçekleştirebileceğimiz bu tip geniş mekanlar arıyorduk. Burası bir fırsat olarak önümüze çıktı. İnşallah bu araziyi meyve fidancılığı, yem bitkileri ve hayvancılık konusunda en iyi şekilde değerlendireceğiz. Böylece hem burada bir ekonomik değer oluşturacağız hem de bölge insanına istihdam sağlamış olacağız. Ayrıca burası çevrede ziraatle uğraşan insanlarımız için de eğitim merkezi görevi üstlenecek" diye konuştu.

SULAMA AVANTAJI VAR
Bölgenin coğrafi yapısının, geçici kiraz adı verilen ve daha geç yetiştiği için ekonomik değeri fazla olan kiraz ağaçlarıyla zenginleştirileceğini söyleyen Çelik, arazinin Bahçecik Barajı sulama kanallarının yanında olması nedeniyle sulama açısından da çok avantajlı olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi