Kayseri’de konumu itibariyle en önemli şehir içi alternatif yollardan biri olan Tavlusun Yolu küçük araçlar için trafiğe açıldı.

Tavlusun yolunun Melikgazi’den başlayan, Talas’ı Mimsin kavşağına ve Malatya yoluna bağlayan,o bölgedeki yoğun nüfus potansiyeli nedeniyle en çok kullanılan alternatif yolardan birisi olduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç “UKOME kararı ile kapatılan tarihi Maraş Şosesi Köprüsüne alternatif olarak ramazan ayının gelmesi ile birlikte vatandaşların yoğun talebini karşılamak için kutu menfezlerini karayollarının, dolgu,alt yapı ve asfaltını Melikgazi Belediyesi olarak bizim yaptığımız çalışma sonucunda yolumuzu hizmete açtık. Karayolları tarihi köprünün restorasyonunu yaptığında eski köprü yolu tamamıyla hizmete açılmış olacak.”dedi.

Büyükkılıç trafiğe açılan Tavlusun Yolu’nun şu an için sadece küçük araçlara açık olduğunu ve büyük tonajlı araçların bu yolu kullanamayacağını vatandaşların bu konuda hassasiyet göstermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi