Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete sunulan 36 yeni otobüs için tanıtım programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile bir önceki büyükşehir belediye başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra davetliler ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik Kayseri'nin toplu taşıma konusunda lider şehirlerden birisi olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'de dolmuşları kaldıran ilk ve tek şehir olma özelliğine sahip bir şehir Kayseri. Toplu taşımada ortaya koyduğu sistem ve performansla ülkemizde marka oldu. Biz de bu marka şehirle iş yapmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz" dedi.

"TOPLU TAŞIMADA ÖRNEK UYGULAMA"

Daha sonra kürsüye gelen Mustafa Çelik yağmur altında gerçekleştirdiği konuşmasını özetleyerek, "Bundan yaklaşık 15 yıl önce, diğer şehirlerin bırakın kaldırmayı, günümüzde hala teşebbüs bile edemediği bir uygulama ile dolmuşları kaldırdık ve yerine halk otobüsü uygulamasını başlattık. Havuz sistemini getirdik ve tüm gelirleri kayıt altına aldık. Belediye otobüslerinin yanı sıra doğalgazlı otobüslerle şehir içi ulaşım daha nezih, kaliteli ve çevreci şekilde gerçekleştirilir oldu. Bir müddet sonra da raylı sistemi hayata geçirdik. Ana hatta raylı sistem, yan hatlarda doğalgazlı halk otobüslerinin çalıştığı sistemde oluşturduğumuz havuz sistemi ile Türkiye'ye örnek olduk. Bu sistem günümüzde, büyükşehir belediyeleri de dahil birçok belediye tarafından örnek alınıyor ve şehirlerinde uygulamaya çalışılıyor" diye konuştu.


"YENİ RAYLI SİSTEM HATLARI GELİYOR"
Konuşmasında raylı sistem çalışmalarına da değinen Çelik, yılbaşından itibaren 30 yeni raylı sistem aracının gelmeye başlayacağına dikkat çekerek, "Yeni gelecek bu araçlarla birlikte şehir içi ulaşım daha da rahatlayacak. Bu süre içerisinde kısa vadede çözüm getirmek amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden 8 adet raylı sistem aracı kiraladık. Ufak tefek düzenlemelerin ardından yolcu taşımaya başlayacak. Bunların yanısıra Talas-Anayurt ve Otogar-Bölge Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi hattında proje çalışmalarımız sürüyor" dedi.

"RAYLI SİSTEME ÇOK UĞRAŞ VERDİK"
Programda son konuşmayı yapan bir önceki büyükşehir belediye başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de toplu taşımada örnek uygulamalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Raylı sistemi Kayseri'ye kazandırmak için çok uğraşlar verdik. Üçlü koalisyon döneminde para pul istemediğimiz halde izin bile vermediler. Abdullah Gül Bey'i başbakanlığı ile birlikte raylı sistemin önü açıldı ve benden önceki üç başkanın da yapmak için çaba sarfettiği raylı sistemi nihayet şehre kazandırdık. Şimdi ana aksta raylı sistemin, kılçık hatlarda doğalgazlı halk otobüslerinin çalıştığı bir toplu taşıma sistemimiz var. Buradaki havuz sistemini de ilk kez Türkiye'de biz uyguladık. Böylece hem belediye hem de halk otobüsçüleri, kazançtan adilce ve eşit şekilde pay alır hale geldi. Bu şekilde olunca da kamu barışı içerisinde iş yapılır oldu. Bu da kaliteyi artırdı" dedi.


Konuşmaların ardından Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e bir teşekkür plaketi ile maket otobüs ve anahtar hediye edildi.

Programa katılan protokolün otobüsleri incelemesinin ardından Çelik ve belediye yetkilileri eşliğinde şehir turu yapıldı.
Editör: Haber Merkezi