Kocasinan İlçesine bağlı Yeşil Mahalle'de yaşayan balıkçı Adem Yörenç (42) 4 yıldır balık ağı örüp satıyor. 3 kişi ile günlük siparişe göre ağ ören Yörenç, Suriye’ye bile ağ sattığını söyledi.

Yamula Barajı’nda balıkçılık yapan Adem Yörenç kooperatif üyesi aynı zamanda. Yurtdışından Giresun ve Isparta’ya fabrikaya gelen ipler ağa dönüşmeden önce Yörenç ve çalışanların elinden geçiyor. Kayseri'de genelde Yamula,Bahçecik ve Gümüşören Barajları’ndaki balıkçılara ağ ördüğünü ifade eden Yörenç şöyle konuştu:’’Ördüğüm ağlar bir barajın yüzeyini kaplar.Siparişe göre 30’luk dan başlayarak 65-70-90-100’lük gibi standartlarda ve değişen ölçülerde ağ yapıyoruz.Sazan ağı en çok sipariş aldığımız ağ türüç. Tatlı su balığına göre ağ da büyüyor.Genelde göz hesabı çalışıyoruz.100 m yani 100 güzü 100 liraya örüyoruz.Yılda 4 bin paket yapıyorum.Genelde doğu ve güneydoğu illerinden sipariş alıyorum.İnternet ve sosyal medyaya dan istek çok geliyor.Yoğunluktan iki ay ilerisine randevu veriyorum.

Balığına göre ağ örüyoruz.Sadece şehirden 30-40 müşterim var.Şehir dışı ile müşteri sayım yüze yakın.Şuana kadar ördüğümüz en büyük ağ 300’lük idi.Örmenin yanında tor gibi malzeme parasını da alıyoruz yoksa müşteri kendi getirmek zorunda.Bir ay sonra işimizi ilerletip av ve pet shop olarak da büyütmeyi planlıyoruz.’’dedi. BGC)

Editör: Haber Merkezi