Organize Sanayi Bölgesi'nde ilk kurulan fabrika olma özelliğini koruyan baharat firmasının yönetim kurulu başkanı, eski milletvekili Şaban Bayrak, 10 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikada Avrupa standartlarında ISO 9001 Kalite yönetimi ve HACCP Gıda güvenliği yönetimi sistemi belgeleriyle baharat üretiminin yanı sıra etli ve etsiz çiğ köfte setleri piyasaya sürdüklerini söyledi. Bayrak, şöyle dedi:

"Çiğ köfte setlerimizi kullananların ısrarı üzerine, etsiz çiğ köfte üretimi için Üniversite-Sanayi işbirliği yaparak, ERÜ teknoparkında gıda mühendisliğinin projelendirmesiyle AR-GE çalışması sonucu insan sağlığına uygun güvenilir. Hijyenik ve damak tadına uygun 'Sıra Gecesi' adı altında ürümüzü piyasaya verdik. O nedenle buna Üniversiteli çiğ köfte de denebilir. Bu arada, çiğ köftemizi özel olarak üretilmiş tuzlu ve acılı gofretler arasına koyup 3 katlı Çiğ Gofret ürettik. Tanesini 3 TL'den sattığıımız çiğ gofretimiz marul, nane, maydanoz gibi yeşilliklerle birlikte kat kat hazırlanıp, faydalı modelimiz olarak piyasaya sürüldü. Özellikle İstanbul'daki inovasyon fuarında, patentini aldığımız bu ürün çıtır çıtır lezzeti ile çok beğenildi."

Şaban Bayrak, dürüm ekmeği yerine Güneydoğu'da bir fabrika özel olarak acılı ve tuzlu olarak ürettirdikleri gofretlerin de özellikle çocuklar ve gençlerin gelişimi açısından yararlı olduğununa anlattı. Bayrak, şöyle dedi:

"Ürünlerimiz bulgur ve baharatlı hamurdan yapılan gofretin yanı sıra yeşilliklerden oluştuğu için özellikle çocuklar ve gençler için çok yararlı. Fast food gibi deği. Tamamen hijyenik ve yararlı. İçinde zararlı bir tek madde yok."

Editör: Haber Merkezi