Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile Medeniyetin Burçları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Öğrenciler Akademisi'nin '1. Akademi Şenlikleri' Kayseri Şeker Gölü’nde yapıldı.

Kayseri Şeker Gölünde 62 ülkeden katılan öğrencilerle, Kayseri Şeker Fabrikası çalışanlarının ortaklaşa düzenlediği etkinliklere uçurtma şenliği damgasını vurdu. Yüzlerce uçurtma Şeker Gölü üzerinde yarıştı. Yarışmaya, Afganistan’dan katılan Habibullah Zadiyani isimli öğrencinin uçurtması, şenliğin birincisi seçildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterileri ile başlayan etkinlikte Taekwondo Türkiye şampiyonu Enver Nazlı ve Çelikspor taekwondo takımının gösterileri, öğrencilerinin kendi dillerinde okudukları şiirler ve yapılan konuşmalar sonrasında Kayseri Şeker tarafından tüm misafirlere göl tesislerinde yemek ikramı yapıldı.


Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli; Kayseri Şeker tarafından yapılan sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile Medeniyetin Burçları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Öğrenciler Akademisi'nin '1. Akademi Şenlikleri' nin Şeker Gölünde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Benli ayrıca, Kayseri Şeker’de yürütülmekte olan sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgiler verdi. Kayseri Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun da, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından 150 ülkeden 20 bin öğrencinin, ülkemize gelip burslu bir şekilde okutularak eğitimleri sonunda ülkelerine gönderildiğini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi