Amerikan Uzay Üssü NASA’nın uzaya fırlattığı ilk uzay mekiğininin kaptanı John O. Creighton, "Uzayda şu anda bildiğimiz şekilde bir hayat olmayabilir ama, bilmediğimiz farklı bir hayat olduğuna inanıyorum. E.T.'nin uzayda bir yerde olduğuna inanıyorum" dedi.

Deneyimli astronot John O. Creighton ve uzayda 915 saat kalan astronot Dr. Linda M. Godwin, BİLFEN Eğitim Kurumları’nın davetlisi olarak Türkiye’ye geldi. Amerikalı astronotlar, İstanbul’da öğrencilerle deneyimlerini paylaştıktan sonra Kayseri’de de öğrencilerle buluştu. Creighton yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Belki de yarın uzaya gidecekler buradan çıkacak. Burada bulunmaktan çok mutluyuz. Uzay çalışmaları, Amerika başta olmak üzere diğer ülkelerde de hızla gelişiyor. Türkiye, farklı ülkelerle işbirliğine girerek uzay çalışmaları yapabilir. Bu çalışmalar sonucu uzayın bilinmeyenleri de çözülecektir. Dünya dışında trilyonlarca yıldız var ve onları bölerseniz, rakamsal bir oran ortaya çıkıyor. Şu anda uzayda bildiğimiz şekilde bir hayat olmayabilir ama bilmediğimiz şekilde farklı bir hayat olduğuna, E.T.’nin uzayda bir yerde olduğuna, galaksimizde bir yerde yaşadığına inanıyorum."


'FARKLI HAYATLAR OLABİLİR'

1996 yılında Rus Uzay İstasyonu MİR’le kenetlenen uzay aracında bulunan Columbia Missouri Üniversitesi Fizik ve Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Linda M. Godwin de, "Öğrenciler gerçekten çok zeki ve çok iyi eğitim alıyorlar. Bunların farkına varıp iyi değerlendirmelerini öneriyorum. Uzayın dışında milyonlarca yıldız var ve buralarda bilmediğimiz bir şeyler olabilir. Farklı yaşam tarzları ve hayatlar olabilir’" ifadelerini kullandı.

Creighton ve Godwin, daha sonra öğrencilerle uzay deneyimlerini paylaştılar. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan astronotlar, uzayda yemek yemenin ve duş almanın zorluklarını anlattılar.
Editör: Haber Merkezi