Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kentin ve Kapadokya bölgesinin turizm değerlerinin tanıtılması amacıyla Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Slovenya ve Yunanistan’dan davet edilen tur operatörleri ile turizm gazetecileri ve seyahat dergisi yazarları ile bir araya geldi.

Kapadokya sınırları içerisindeki Kayseri ve Nevşehir’in turizm alanındaki işbirliğini artırmak ve “Kültürel Kayak” sloganıyla turistleri daha çok bölgeye çekebilmek amacıyla Kayseri Valiliği’nin yürüttüğü çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Bölgenin turizm alanındaki avantajlarının dünyanın dört bir yanına duyurulabilmesinin en etkili yollarından birisinin tanıtım olduğuna, bunun da tur operatörleri ve turizm gazetecileri ile seyahat dergisi yazarları aracılığıyla daha etkili gerçekleşeceğine inanan Vali Düzgün, ABD, Almanya, Slovenya ve Yunanistan’dan davet edilen tur operatörleri ile turizm gazetecileri ve seyahat dergisi yazarları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Pazar günü geldikleri Kayseri’de kentin tarihi ve kültürel mekânlarını gezen, Erciyes Kayak Merkezi’nde Master Plana ilişkin tüm detayları yerinde gören ve brifing sunulan tur operatörleri ve gazeteciler, Kapadokya Bölgesi ziyaretinin ardından bir araya geldikleri Vali Düzgün’e memnuniyetlerini ve değerlendirmelerini aktardılar. Bir otelde düzenlenen yemekte yabancı konuklar ile yakından ilgilenen Vali Düzgün, Amerika, Almanya, Slovenya ve Yunanistan’dan gelen turizm gazetecileri ve seyahat acentalarını Kayseri’de görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Kayseri’nin gezilip görülebilecek ve turizm alanında değerlendirilecek pek çok yeri bulunduğunu, ancak konuk heyetin 3 gün içerisinde sınırlı yerleri gezebilmesinin mümkün olduğunu anlatan Vali Düzgün, özellikle Kapadokya ve Erciyes kombinasyonunun tanıtılmaya çalışıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Türkiye, dünya turizm pazarında son yıllarda ciddi bir pay almaya başladı. Özelikle son 15 yıldır turizm sektöründe ciddi atılımlar yaptı. 2014 yılı sonu itibari ile yaklaşık 40 milyon turist ülkemizi ziyaret ederek, dünyanın en fazla turist kabul eden altıncı ülkesi konumuna yükseldik. Dünyada her yıl yaklaşık 1 milyar kişinin üzerinde insan turizm amaçlı seyahat ediyor. İnsanların gelir ve kültürel eğitim seviyesi yükseldikçe seyahat edenlerin sayısı giderek artıyor. Biz de Türkiye olarak bu pastadan payımızı daha fazla almak ve Türkiye’nin kültürünü, doğal güzelliklerini, kültürel mirasını ve zengin tarihini tüm dünya insanları ile paylaşmak istiyoruz. İnsanlar uzak diyarlara gittikçe aynı anda birkaç yeri birlikte görmek istiyorlar. Örneğin Amerika’dan bu bölgeye gelince Türkiye ve Yunanistan’ı bir arada görmek, Türkiye’de birisi Latin Amerika’ya gidince Arjantin ve Brezilya’yı bir arada görmek, yurt içindeki seyahatlerde de aynı anda gidilen bölgedeki birkaç yeri görmek istiyorlar. Bizde bu düşünceyle yurt içinden ve yurt dışından bölgemize gelecek olanlara Erciyes ve Kapadokya’yı, kayak turizmi ile kültür turizmini bir arada sunmayı arzu ediyoruz.”

Vali Düzgün, turizmdeki en önemli hususlardan birisinin de gastronomi olduğuna dikkati çekerek, yöresel lezzetler açısından Kayseri’nin farklılık ve zenginlik taşıdığını da sözlerine ekledi.


KONUK TURİZMCİLERİN DEĞERLENDİRMELERİ
Heyet adına konuşan tur şirketi yönetici müdürü Stefanos Hajimanolis ise Vali Düzgün’e gösterdiği ev sahipliği ve sıcak ilgiden dolayı teşekkür ederek, kendisi ile birlikte 4 farklı ülkeden gelen turizmciler ile gazetecilerin programdan son derece etkilendiklerini ve özellikle Erciyes’in mükemmel bir kayak merkezi haline dönüşmesini gözlemlediklerini anlattı.

Kendisinin büyük bir tur şirketinin yönetici müdürü olduğunu ve dünyanın pek çok bölgesindeki destinasyonları birbirleriyle bağladığını anlatan Hajimanolis, Kayseri, Erciyes ve Kapadokya’yı da bu destinasyonlar arasına eklemeyi planladıklarını ifade etti. İnfo tur programına Yunanistan’dan katılan ve aynı zamanda Yunanistan Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Kotsına Olga da, Erciyes’i “Hakikaten çok fazla potansiyeli olan bir kayak merkezi” ifadeleriyle anlattı. Master Planı kapsamında yapılan çalışmaları ve pistleri çok başarılı bulduğunu ifade eden Olga, “Master Planı’nda her şey var. Tamamlaması ile birlikte hakikaten üst düzey kayak merkezlerinden hiçbir farkı kalmayacak. En önemlisi ise Kapadokya çok yakın, biz de bugün oradan geldik. Mesafenin bu kadar kısa olması çok önemli. Erciyes, çok yüksek bir dağ. Yunanistan’daki Olimpos dağından 1000 metre daha yüksek. Bu da ne anlama geliyor, kar muhakkak yağacak ve bu bir kayak merkezi için çok önemli bir durum. Muhakkak yakın zamanda çok hızlı gelişecek. İlk defa geliyoruz ve bu davetten çok memnunuz. Hakikaten enteresan bir yer, çok beğendik ve minnettarız” diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi