Mahallede bulunan kıraathanede verilen kursa kimi annesi, kimi ise eşiyle katıldı. Yahyalı’da Yahyalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından arıcılığın yoğun olarak yapıldığı Ulupınar Mahallesi'nde arıcılık kursu açıldı. Hayvancılığın azaldığı bölgede arıcılığa ilginin arttığı görüldü.

Yahyalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada: “Yahyalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Yahyalı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ile Yahyalı Halk Eğitimi Müdürlüğü ortaklığında Milli Parklar sınırlarında bulunan Ulupınar Mahallesi'nde 72 saat sürecek arı yetiştiriciliği kursuna İlçe Müdürümüz Mehmet Parlak'ın eğitmenliğinde başlandı. Kursa 53 kişiden 19 'u bayan. Eşleri ve anneleri ile katılan bayanlar mevcut” ifadeleri kullanıldı.

Ulupınar Mahalle Muhtarı Habip Saban: ''Mahallede yaklaşık 30 arıcı ve 2 bin kadar kovan bulunuyor. Birçok aile geçimini balcılıktan sağlıyor. Hanımların da bu işe ilgili olduğunu görüyoruz” diye konuştu. Yahyalı İlçesi'nde 11 bin kadar kovan bulunuyor.(BGC)

Editör: Haber Merkezi