Kayseri’nin Kocasinan ilçe Kaymakamlığı, Ramazan ayı boyunca yalnız yaşayan yaşlılara sefer taslarında iftar yemeği dağıtacak. Kaymakam Ali Candan, "Geçen sene Ramazan’da başlattığımız ve çok sevilen uygulama çerçevesinde bu yıl 69 yaşlımıza, personelimiz iftar yemeklerini evlerine götürüp teslim edecek" dedi.Kocasinan Kaymakamı Candan, kaymakamlık olarak geçen yıl başlattıkları 'Yaşlılarımız Baş Tacımızdır’ projesi kapsamında kaymakamlık personeli aracılığıyla yalnız yaşayan 90 yaşlının hem kişisel temizliklerini ve bakımlarını yaptıklarını, hem de yemek ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Ali Candan şöyle konuştu:

"İlçemizdeki yaşlılarımızı personelimiz belirli aralıklarla ziyaret ediyor. Bizler de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti toplantısından sonra yaşlılarımızı, amcalarımızı, teyzelerimizi ziyarete gidiyoruz. Ayrıca geçen Ramazan'da başlattığımız ve 54 yaşlımıza iftarda 4 çeşit sıcak yemek götürdüğümüz uygulamamızda bu yıl 69 büyüğümüze yemek vereceğiz. Yaşlı ve kimsesi olamayanlara, evlerine kadar 4 kap yemek götürüyoruz."

Geçen yıl Ramazan ayı boyunca her gün iftarda yemek alan ve bu yıl da yemek alacaklar arasında bulunanlar ise "Kocasinan Kaymakamlığı benim yemeğimi, aşımı getiriyor, bizleri ziyaret ediyorlar. Her şeyimizle ilgileniyorlar, Allah onlardan razı olsun" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi