Sivas Yıldız Kayak Merkezi ile ilgili bir heyet bir süre önce Kayseri'ye gelerek Erciyes'te incelemelerde bulunmuş ve Erciyes A.Ş.'den danışmanlık hizmeti almak için görüşmeler yapmıştı. Bu görüşmelerin sonunda Erciyes A.Ş. ile imza aşamasına gelindi. Sivas'ta yapılan imza törenine Yıldız Dağı adına Sivas Vali Yardımcısı Salih Ayhan ile Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı katıldı.

"KAYSERİ'DEN 9 KİŞİLİK EKİP SİVAS EKİBİNİ EĞİTECEK"
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sivas Vali Yardımcısı Salih Ayhan, Kayak Merkezi işletmesi ile ilgili büyük bir tecrübesi olan Erciyes A.Ş. ile bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmak istediklerini söyledi. Uzun soluklu görüşmelerin sonuca ulaşması nedeniyle Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür eden Ayhan, "Yıldız'ı da Erciyes'ten ayrı tutmayan Erciyes A.Ş'ye teşekkür ediyorum. Kayseri'den gelecek olan 9 kişilik bir teknik ekip hem işletmesini sağlayacak hem de Sivas ekibini eğitecek. Uluslararası firmalar bir yıl için 2,5-3 milyon TL istediler. Erciyes A.Ş ise büyük bir fedakarlıkla çok uygun şartlarda bize destek verecek. Kayseri-Sivas birlikteliği güzel bir turizm ağı oluşturacak. Hayırlı olsun" dedi.

"İKİ KARDEŞ ŞEHİR GÜZEL BİR İŞ BİRLİĞİ YAPACAK"
Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı ise, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Erciyes'i uluslararası standartlara sahip bir merkez haline getirmeye yönelik çalışması olduğunu ve bu devasa yatırımın devamlılığı için Erciyes A.Ş.'nin kurulduğunu söyledi.

Erciyes A.Ş. olarak önemli tecrübelere sahip olduklarını ve artık paramızın danışmanlık için yabancılara gitmesine gerek olmadığını vurgulayan Cıngı, "İki kardeş şehir inşallah güzel bir işbirliği yapacak. Aralık başı itibarıyla Yıldız Dağı'nı işletmeye başlayacağız. Şu anda uluslararası standartlarda yönetilen tek dağ Erciyes. Bundan sonra da Yıldız Dağı aynı standartlarda yönetilecek. İşbirliğimiz sadece 1-2 yılla kalmayacak, çok farklı sahalarda kardeş dağ zihniyeti içinde uzun yıllar devam edecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yıldız Dağı'nın bir sezonluk işletilmesi ve personelin eğitimi için hazırlanan protokol taraflarca imzalandı.  
Editör: Haber Merkezi