Kay Ders Derneği bünyesinde öğrencilere hizmet eden üniversitelilerin de öğretmenler günü kutlandı. Üniversiteli Öğretmenlerden Süveyda Tan, “Çocuklarım yağmurlu havada eski yazlık ayakabılar, kunduralarla, incecik eşofmanlarla geliyorlar. Hatta buraya gelmek için pasosuna para koyamayanlar bile var.” diyerek üzüntüsünü dile getiriyor.

Kendileri Üniversiteli, fakat maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarına her daim yardımcı oldular ve onlara öğretmen oldular. Bu yardımsever üniversiteli öğrencilerin öğretmenler günü kutlandı. Restaurantta öğretmenler günü münasebetiyle bir araya gelen Üniversitelilere öğrencileri gül hediye etti.

“ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ DERS VERİLİYOR”

Kay-Ders derneği adını duyurmaya devam ediyor. İnsanın insana yardımı olan bu dernek, maddi durumu yetersiz olan ailelerin çocukları ile birebir ilgleniyor ve okul hayatlarında başarılı olabilmeleri için ücretsiz etüt veriyor.

Kay-Ders Derneği Başkanı Zeliha Köksal, ailelerin çocuklarının bu sevgi çemberindeki eğitimin, çocuklarını gerek ahlak, gerek konuşmaları gerekse özgüvenleri açısından olsun çok değiştirdiğini söylediklerini belirtti.

“ÇOCUKLARIN YETENEĞİNE GÖRE ONLARA YÖN VERİLMELİ”
Zeliha Köksal,” Şimdi küçüğüz fakat birgün büyüyeceğiz. Mimar Sinan doğuştan mimardı eğitimli değildi. Fakat bütün eğitimli mimarlardan daha iyiydi. Başka eğitimli mimarlar da vardı, ama kendi adamımızı bulduk. Hep gözlerimiz Mimar Sinan’ı aradı. Yardıma ihtiyacı olan çocuklarımızın hangisinin doğuştan hangi yeteneği olduğunu bulmamız ve onlara bu anlamda da yön vermemiz gerekli.” şeklinde konuştu.

“Çocukların doğal yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmalıyız.” diyen Başkan Köksal, örnekler veriyor: “Pisa Kulesi’ni yapan kişi, herhangi bir okul bitirmediği halde Pisa Kulesi’ni yaptı. Stivensen İngiltere’de lokomotifi buldu. Okuma yazma bile bilmiyordu bunu yaparken. Edison okula gitmedi lambayı icat etti. Emanuel Kannt en büyük filozof ve hala en büyüğü çok fakirdi ve yiyecek yemeği bile yoktu. Ama biri ona yön verdi ve kendini geliştirdi. Bizde çocukları bu şekilde yönlendirmeliyiz.”

Başkan Köksal, “ ’Allah (cc) bizlere diyor ki yeteneğinizi keşfedin ancak o zaman yükselebilirsiniz.’ Bu sihirli söz ile adım atmalıyız.” sözlerine ekledi.

“ÖĞRETMENLİK BİR MESLEK DEĞİL”
Üniversite Öğrencisi Süveyda Tan, “Bu sene Kayseri'de ilk senem ve İngilizce öğretmenliği birinci sınıf öğrencisiyim. Buraya öğretmenlik bölümünü istemeyerek gelmiştim ve gelişimden birkaç hafta sonra Kay-Ders ile tanıştım. Şimdi ise tam da olmam gereken yerde olduğumu düşünüyorum ve çok mutluyum.” dedi.

“Çocuklarım bana öğretmenliğin bir meslek olmadığını öğrettiler.” diyen Süveyda Tan, öğretmenliğin meslekten öte sevginin diğer bir adı olduğunu söylüyor.

“YOL PARASI OLMAYAN ÇOCUKLARIM VAR”
Tan, “ Başkanımız Zeliha Abla sürekli "çok büyük fedakarlık yapıyorsun,Kayseri'nin soğuğunda erkenden kalkıp geliyorsun" diyor bana. Ben çok da büyük bir şey yapmadığımı düşünüyorum. Evet Kayseri soğuğunda sabah erken saatte kalkıp geliyorum derse, ama benim kalın kazaklarım, montum, sapasağlam botlarım var. Ben büyük bir fedakarlık yapmıyorum ki. Çocuklarım yağmurlu havada eski yazlık ayakabılar, kunduralarla, incecik eşofmanlarla geliyorlar. Hatta buraya gelmek için pasosuna para koyamayanlar bile var. Ben çok da büyük bir fedakarlık yapmıyorum. Ve çocuklar bana benim onlara verdiğimden çok daha fazlasını katıyorlar.” diyerek yaşamı farklı bakış açısıyla sunuyor.

HABER:DERYA SAVAŞ
 
Editör: Haber Merkezi