Sevgili Okurlar, Son seçim anketi ses getirecek! Bunu sizlerle paylaşmak istedim.

Mansur Yavaş fark attı, Ekrem İmamoğlu ise...

2023’de 25 Haziranda gerçekleştirilecek genel seçimler için geri sayım devam ederken partilerin yanı sıra anket şirketleri de çalışmalarını sürdürüyor. Önemli bir anket şirketi, bu kapsamda son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Dikkat çeken sonuçların ortaya çıktığı ankette olası bir cumhurbaşkanlığı adaylığında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın açık ara önde geldiği görüldü.

Son seçim anketi ses getirecek!

Yavaş fark attı, İmamoğlu ise düştü…

Bir anket şirketinin son seçim anketinden çarpıcı sonuçlar geldi! Anket sonucuna göre katılımcılar Millet İttifakı'nın adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı görmek istediğini ifade etti. Bu pazar seçim olması durumunda katılımcıların çoğunluğu Mansur Yavaş’a oy vereceklerini belirtirken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arka sırada yer aldı. İşte son seçim anketinin sonuçları!

MİLLET İTTİFAKI'NIN OLASI ADAYI

Ankette katılımcılara yöneltilen "Millet İttifakı'nın adayı kim olmalı" sorusuna verilen yanıtlarda ABB Başkanı Mansur Yavaş birinci çıktı. Yavaş, ilk sırayı yüzde 34,6 ile alırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 32,4 ile ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sıra ise yüzde 5,5 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun oldu.

YAVAŞ AÇIK ARA ÖNDE

"Bu pazar seçim olsa hangi adaya oy verirsiniz" sorusuna ise katılımcıların yüzde 34,6’nın tercihini ABB Başkanı Mansur Yavaş’tan yana kullandı. Yavaş’ı yüzde 32,4 23 ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu izledi. Ekrem İmamoğlu ise yüzde 5,5 ile üçüncü sırada yer aldı.

AK PARTİ BİRİNCİ SIRADA

Ankette katılımcılara bu pazar seçim olması durumunda hangi partiye oy verecekleri sorusu da yöneltildi. Bu soruya ise katılımcıların yüzde 35,6'sı AK Parti yanıtını verdi. Tercihini CHP'den yana belirtenlerin oranı yüzde 24,3 çıkarken CHP'yi yüzde 13,5 ile İYİ Parti takip etti.

Ankete, katılımcıların verdiği yanıtlar bizlere şunu ifade etmektedir. Cumhur İttifakının adayı Erdoğan tamam orada bir sıkıntı yok, sıkıntı Millet İttifakında var? Çünkü Millet İttifakının adayı henüz belli değil. Ancak olası adaylar arasında ilke çıkan isim Mansur Yavaş gözüküyor. Çünkü Erdoğan ile kafa kafaya yarışacak isimde Yavaş diyebiliriz. Neden mi şundan: Mansur Yavaş, ülkenin dört bir yanından yani her kesimden oy alabilecek aday olarak karşımıza çıkmaktadır…