Sevgili Okurlar: 30 Ağustos Zafer Bayramına katılım büyüktü. 30 Ağustos Zafer Bayramı bu sene salı gününe denk geldi ve kamu-kurum ve kuruluşları kapalıydı, çalışanlar ise izinli sayıldı. Bu nedenle Yurt genelinde olduğu gibi Kayseri’de de milli bayram coşku ile karşılandı, kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümünü bugün hep birlikte gerçekleştirdik.

Dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olan bu önemli günde 30 Ağustos Zafer Bayramına Kayseri şehrinden katılım oldukça fazlaydı. Vali Gökmen Çiçek’in büyük katkısıyla 30 Ağustos zafer bayramı kutlamalarına, Şehrin mülki amirleri, kurum ve kuruluşların idarecileri, siyasi partiler, STK ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Türk milleti için en önemli günlerden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramını Kayseri halklıyla birlikte, tebrikleri kabul ederek kutlayan Vali Çiçek’in bu durumdan mutlu olduğunu parlayan gözlerinden görmekte mümkündü.

Zafer, "Zafer benimdir" diyebilenindir. Başarı ise, "Başaracağım" diye başlayarak sonunda "Başardım" diyebilenindir. Diyen (Gazi Mustafa Kemal Atatürk)ü saygıyla anıyoruz.

Bir gazeteci olarak-Aziz milletimizin milli mücadele sürecindeki en büyük adımı olan Büyük Taarruz Zaferi’nin yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda etmekten bir an olsun bile tereddüt etmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anar, milletimizin Zafer Bayramını içtenlikle kutlarız.

Bir Türk olarak-Bağımsızlığımızı ve bir devlet olmamızı sağlayan 30 Ağustos Zafer’ini bize armağan eden eşsiz Önder Atatürk’e, silah arkadaşlarına, Kahraman Ordumuza, şükranlarımızı sunuyor, Türk milletinin bu büyük bayramını kutluyorum.

ATAMIZ’DAN GENÇLERE:

Gençler! Geleceğe güvenimizi güçlendiren ve sürdüren sizsiniz Siz, almakta olduğunuz eğitimle, bilgi ile, insanlıkta üstünlüğün, yurt sevgisinin, düşünce özgürlüğünün en değerli örneği olacaksınız Ey yükselen yeni kuşak! Cumhuriyeti biz kurduk, O'nu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz (Gazi Mustafa Kemal Atatürk)