Kayseri kamuoyunu bilgilendirmek amaçlı basın açıklaması yapan ve önemli konulara değinen Başkan Altuntaş, şu ifadelere yer verdi: Önceden yeni yıl, tüm ülkeye heyecan ve mutluluk verirdi ancak bu sene herkeste bir gerginlik, mutsuzluk ve daha önemlisi umutsuzluk var. Son 20 yılımızın muhatabı olan iktidar, ilk yıllardan itibaren bu ülkenin tüm değerlerini bir bir yok etmiştir. Toplumu iki kutuplu hale getiren iktidar, bu durumu bilerek ve isteyerek tırmandırmakta ve kendisine bağlı olan kesimi elinde tutmaya çalışmaktadır. Aynı zamanda adaleti siyasete alet eden aynı iktidar yandaş olan kesimin her türlü haksızlık ve hukuksuzluğunu ört bas etmekte, buna karşılık diğer mahalleden çıkan en ufak bir sese tahammül edemeyip cezalandırma yoluna gitmektedir.

Eğitim, sağlık, adalet, güvenlik mekanizmaları adeta çökmüş durumdadır. Halk ne yapacağını, ne söyleyeceğini bilemez durumdadır. Ülkedeki sığınmacı ve kaçakların yarattığı sosyo– ekonomik, demografik ve güvenlik sorunları had safhaya ulaşmıştır. Bunlar bilinmesine rağmen mevcut iktidar, yasalara aykırı olarak bunlara vatandaşlık verip ithal ve yandaş seçmen elde etme telaşındadır.

Burada belirttiğimiz ekonomik ve sosyal kriz içinde ülkemiz bir genel seçime doğru gitmektedir. Cumhur ittifakı, anayasaya aykırı biçimde Cumhurbaşkanı adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıklamıştır. Oysa mevcut anayasaya göre iki kez üst üste görev yapan cumhurbaşkanı üçüncü kez aday olamaz! Buna karşılık Millet ittifakı çıkıp da R.T. Erdoğan 3. Kez aday olamaz diyemiyor, üstelik zaman zaman yaptıkları açıklamada R.T. Erdoğan ‘ın yeniden adaylığının önünü açabileceklerini belirtiyorlar. Yine millet ittifakı yaklaşık 10 kez toplanmasına rağmen bugüne kadar bir aday belirleyemediği gibi ittifaka üye bazı parti başkanlarının son zamanlarda yaptığı açıklamaları bir diğer parti yetkilisi düzetme veya reddetme yoluna gitmektedir. Kendi aralarında bile tutarlı olamayan bu ittifak millet nezdinde tepki uyandırmaktadır.

Topluma dayatılmaya çalışılan bu iki kutuplu seçim atmosferinde ölümü görüp sıtmaya razı edilmeye çalışılan seçmen adeta yeni bir Ekmelettin vakasına hazırlanmaya çalışılmaktadır. Hem iktidarın hem muhalefetin ve her şeyden önemlisi Türkiye’nin sorunlarını doğru tespit edip doğru çözümler üreten, korkusuzca söylemlerle halkın karşısına çıkan ZAFER PARTİSİ millete bir umut olmuştur. Sahada karşılaştığımız kişilerin bazıları “nihayet oy verecek bir partimiz oldu” diyerek desteklerini belirtmektedirler. Ya da ben aslında şu görüştenim ama Ümit Hoca çok doğru konuşuyor, söylediklerinin hepsine imzamı atarım diyorlar. Medya ambargosuna rağmen hızla büyüyen Zafer partisi, ne ölüme ne sıtmaya razı değiliz; sağlıklı yaşamı tercih ediyoruz diyerek nasıl muhalefet yapılacağının savaşını vermektedir.

Siyaset arenasında bunlar yaşanırken, halk arenasında ise TL’nin değer kaybı ile üst üste gelen zamlar nedeniyle ağırlaşan yaşam koşulları vardır.

Kayseri özeline baktığımızda; asgari ücrete ve emekliye yapılan zamlar bir anlam ifade etmemektedir. Halkın sağlıklı bir biçimde yaşaması için gerekli olan temel gıdalara ulaşması pek mümkün görünmemektedir. Market reyonlarında gün içinde bile fiyatlar yükselmekte, sabah alınan bir ürün akşama daha yüksek bir rakama ulaşabilmektedir.

Bir koli yumurta 60 TL, siyah et (kıyma-kuşbaşı) 150-200 TL. arasında, 1 lt süt 20-25 TL. , 4lt.lik Ayçiçek yağı 150 TL., portakal-mandalina –elmanın kilosu 18 TL, Limon 10 TL, patates 11 TL. vs. vs. bu fiyatlar geçen yıla göre 3-4 kat artmış durumda. Elektrik doğalgaz faturaları her ay artarak gelmeye devam ediyor. Vatandaş alternatif ısınma yoluna da gidemiyor, çünkü odun ve kömür fiyatları da kat kat artmış durumdadır. Son olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesince toplu taşıma ücretlerine zam yapılmıştır. Tam bilet 8,5 TL, indirimli bilet ise 4,25 TL olmuştur. Günlük işe gidip dönerken veya okula giderken toplu taşımayı kullanan kişiler ve öğrenciler bu zamlar karşısında artık bizim yaşam hakkımız yok mu demeye başlamışlardır.

Kirada oturan, okula giden iki çocuğu olan, asgari ücretli bir vatandaşı düşündüğümüzde kira+ elektrik, su, doğalgaz + giyim + ulaşım + yemek için harcaması gerekenleri topladığımızda asgari ücretin ne kadar anlamsız olduğu ortaya çıkacaktır.

Temel insani ihtiyaçları bile karşılayamayan halkımızın cebine bir avuç fındık atıp yiyebilmesi, çocuğuna bir tane muz alabilmesi, kış mevsiminde iyi bir bot ve mont alabilmesi nasıl mümkün olacak? 2021 yılı istatistiklerine göre Kayseri’de açılan icra dosya sayısı beşyüzbine yaklaşmış olup buna göre her üç kişiden biri icralık demektir. Yine Kayseri milli gelir sıralamasında 68 il içinde 26. Sırayı ancak alabilmiştir. Kepenk kapatan esnaf sayısı her ay artarak devam etmektedir.

Sonuç olarak vatandaş, ağır ekonomik kriz altında eziliyor ve çare bekliyor.

Zafer Partisi olarak ülkedeki her türlü sorunu iyi biliyor ve hepsine akılcı ve bilimsel çözümler sunuyoruz. Üretime dayalı, sürdürülebilir ve planlı bir milli ekonomi modeli ile yaşadığımız krizi en kısa sürede çözeceğimizden halkımızın şüphesi olmasın. Hep birlikte, dayanışma içinde Türkiye Cumhuriyeti kuruluş esaslarına bağlı olarak yeniden Atatürk Türkiye’sinin inşasında gelin bize destek olun.

Haber-Selahattin KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi