Başvuru sonrası İyi Parti Kayseri İl Başkanı Tansu Şener, Kocasinan İlçe Başkanı Mustafa Işık ve Talas İlçe Başkanı Osman Haymana ile görüşen Güvenç, ülkenin kronikleşmiş sorunların çözümünün Genel Başkan Meral Akşener önderliğindeki İYİ Parti’ye mensup nitelikli kadrolarla mümkün olabileceğini vurgulayarak, kendisinin de bu inanç doğrultusunda hizmet etmek için adaylık başvurusunda bulunduğunu ifade etti.  Neden aday adayı olduğunu ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Şayet bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. O kurtarıcı kendiniz olun” sözünü alıntılayarak açıklayan Güvenç, şunları söyledi.

“Ülkemin içinde bulunduğu bu zor dönemde bir şeylerin değişmesini beklemek yerine, ülkemin gelişmesi ve kalkınması için projelerimi ve çalışmalarımı gerçekleştirebileceğim en önemli alanlardan birinin milletvekilliği olduğunu düşünüyorum. Çalışma hayatım süresince hep üniversite gençliği ile çalıştım. Gençleri tanıyan, onları çok iyi anlayan, mesleğim gereği psikolojilerini bilen biri olarak, özellikle üniversite ve yurtlarda kalan öğrencilerin sorunlarını ve çözüm yollarını biliyorum. Gençlerin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaları gerçekleştireceğimi ve çalışma hayatımda gerçekleştirdiğim projeleri daha geniş bir alana yayabileceğime inanıyorum.”

Yaşam boyu edindiği mesleki bilgi ve becerilerin, milletvekilliği sırasında insanlara hizmet etme yolunda kendisine önemli avantajlar sağlayacağı görüşünü savunan Güvenç, şöyle devam etti;

“Çalışma hayatım süresince hep üniversite gençliği ile çalıştım. Gençleri tanıyan, onları çok iyi anlayan, mesleğim gereği psikolojilerini bilen biri olarak, özellikle üniversite ve yurtlarda kalan öğrencilerin sorunlarını ve çözüm yollarını biliyorum. KYK yurtlarında barınan üniversite öğrencileri için Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile eğitim faaliyetlerinin proje ve organizasyonunu gerçekleştirdim. KYK yurtlarında barınan öğrencilerle oluşturduğum ekiplerle İtalya, Polonya ve Çekya’da gerçekleştirilen festivallere katılarak, ülkemin tanıtımına katkıda bulundum. Mesleki bilgi ve kişisel gelişim alanlarında birçok kurs ve eğitimlere katıldım.”

ZEKİ GÜVENÇ KİMDİR?

01.01.1968 Kayseri doğumlu olan Zeki Güvenç, ilkokulu köyümde, ortaokul ve liseyi Kayseri’de tamamladı. Üniversite eğitimimi Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümünde 1995 yılında tamamlayarak Sosyal Hizmet Uzmanı olarak mezun oldu. Yüksek lisansını Türk Hava Kurumu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalında 2013 yılında tamamladı. 2018 yılında Aile danışmanlığı kursunu tamamlayarak Aile Danışmanı oldu.

Askerlik görevini 1996-1998 yılları arasında Erzurum Mareşal Çakmak Askeri Hastanesinde Sağlık Sınıfı Yedek Subay olarak tamamladı. 22.12.1998 yılında Kredi ve Yurtlar Kurumu Niğde Yurt Müdürlüğü’nde Sosyal Çalışmacı olarak göreve başladı. 2002 yılında Ankara Bölge Müdürlüğüne tayin oldu. KYK yurtlarında barınan üniversite öğrencileri için Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile eğitim faaliyetlerin proje ve organizasyonunu gerçekleştirdi. KYK yurtlarında barınan öğrencilerle oluşturduğum ekiplerle İtalya, Polonya ve Çekya’da gerçekleştirilen festivallere katılarak, ülkenin tanıtımına katkıda bulundu. Çalışmakta olduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndaki görevinden milletvekili aday adayı olmak için 15.03.2023 tarihinde istifa etti. Evli ve iki çocuk babası olan Güvenç’in büyük oğlu Göktuğ tıp fakültesi ikinci sınıf, küçük oğlu Gökberk ise Anadolu lisesi ikinci sınıf öğrencisidir.