İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gençlerle buluşmaya devam ediyor. İstanbul’da çekilen “Gençler İçin Gençlerle Beraber” programının 7. bölümü İYİ Parti'nin YouTube kanalından paylaşıldı. Akşener, bu kez sanatçı gençlerin sorunlarını dinledi.
AKŞENER: HERKESİN GENELLEDİĞİ BİR Z KUŞAĞI VAR
“Herkesin bahsettiği bir Z kuşağı var. Ne yer, ne içer, ne yapar, ne eder bilinmeyen ama herkesin hakkında ahkam kestiği, herkesin genellediği bir Z kuşağı var” diyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

“Ben eski bir akademisyenim. Kökenim ilkokul öğretmenliği üstüne. Daha sonra üniversitede hoca oldum. Bildiğim bir şey var; bilimsel hiçbir konuyu genelleyemezsiniz. Hele insan hiç genellenemez. Hele yeni bir dünya değer setlerinde her bir birey ayrı bir dünya olduğu için toptancılık olamaz.

 Benim oğlum 82 doğumlu. O nedenle sizin kuşağın evimde bir temsilcisi yok. Sadece yeğenimin bir kızı var onunla da şehirlerimiz ayrı. O nedenle 1,5 yıl boyunca Zoom toplantıları yaptık. Bunların hiçbirini kayda almadık.

 Bir birikim oldu, öğrendim. Ben size soru sordum. Bir noktaya geldiği zaman bana gene bu arkadaşlardan ‘Bizim sesimizi duyurun' sesleri geldi. Bu sefer toplantılarımızı kayda alıyoruz.”
“SİZLERE ‘HAİN, DEFOLUP GİDİN’ DİYORLAR”

Gençlere ‘Hain', ‘Defolup gidin' dendiğini belirten Akşener, “Gençler hakkında araştırmalar yapılıyor. Daha huzur, özgür bir hayat istedikleri için yurt dışında yaşamayı öne koydukları ortaya çıkıyor. Bunu çözmek durumunda olan biz siyasiler ve benim yaşımdakiler” ifadelerini kullandı. İYİ Parti lideri Akşener’in, “Türkiye'ye dahil hayalleriniz, umutlarınız nedir? 5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?” diye sorduğu gençler, şöyle konuştu:

“YARINIMIZI TAHMİN EDEMİYORUZ”
“5 yıl sonra kendimi bir yerde göremiyorum. Yarınımızı tahmin edemez duruma geldik. 5 yıl sonrasına bir tahminim yok fakat beklentilerim var. Ülkemizin iyiye gideceğini umuyorum. Bu da bir araya gelerek sağlanacak bir şey. Kutuplaşmanın çözülmesi gerekiyor. Tiyatro yapmaya başladım ama bundan hayat idam ettirmek mümkün görünmüyor. Bunun gerçekleşmesini isterdim. Korkmadan, sansürlenmeden tiyatro oynayabilme hayalim var. Umarım Türkiye'de olur. İmkanım olursa yurt dışına gitmeyi düşünenlerdenim. Ailem bunu bir vatan hainliği olarak adlandırıyor. Benim elimde olsa, özgür yaşayabilsem gitmem. Beni finansal zorluklar boğuyor.

Editör: Haber Merkezi