Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), iki kez ertelendikten sonra dün toplanan Parti Meclisi’nde (PM) aralarında Adana, Mersin ve Aydın'ın da bulunduğu 200 dolayında il ve ilçenin belediye başkan adaylarını açıkladı. CHP yönetimi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu yeniden aday gösterdi.

Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında, PM’de alınan kararı açıkladı. CHP sözcüsü Yücel, 200 dolayında il ve ilçenin belediye başkan adaylarını açıkladı. Deniz Yücel, bazı bölgelerde temayül yoklamaları, örgüt görüşleri, bölgede görevlendirilen heyetlerin raporları doğrultusunda adayların belirlendiğini, belirlemeye de devam edildiğini söyledi.

Akkışla’da 2’nci Sınıf Öğrencisi Koltuğu Devraldı Akkışla’da 2’nci Sınıf Öğrencisi Koltuğu Devraldı

CHP sözcüsü Deniz Yücel, önümüzdeki günlerde aralarında Kayseri’nin de yer aldığı bazı büyükşehir adaylarını da açıklayacaklarını ifade etti.

Sıra Kayseri’de: CHP’den Büyükşehire başkan adayı olmak isteyenler arasında, İl Başkanı Feyzullah Keskin’in (Kayınbiraderi) Mirza Binboğa da var.

31 Mart Seçimlere yönelik aday belirleme çalışmalarını CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’e sorduk: Keskin, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kendisiyle görüşen ve bizlere yansıyan bazı isimlerden söz etti. Aralarında iş insanı Mehmet Kürtüncü ve iş insanı Mirza Binboğa (Kayınbiraderi) de olduğunu söyledi. Keskin,"Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı için partimize gelen ve görüşmeler yaptığımız 5 önemli isim var. Bu isimleri parti il merkezinde kuracağımız komisyonda konuşup, tartışacağız, öne çıkan isimi belirleyeceğiz ve belirlediğimiz bu isimi de Genel merkezimize ileteceğiz." dedi.

Haber - Selahattin KARAKOÇ

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ