Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Şubat ayında görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Aliye Boydak, “Örf ve adetten dolayı bana ‘abla' deniliyor. Yardımlarımın bir kısmı o dönemde cemaat olarak bilinen örgüte gitmiş olabilir. Asla ülkeme ihanet için yapmadım" şeklinde savunma yapmıştı. Yargılama sonunda mahkeme heyeti, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan Aliye Boydak’a 7 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti. Boydak’ın cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak, tahliyesine karar verildi.

KARAR BOZULMUŞTU

Aliye Boydak'ın avukatları, kararın Bölge Adliye Mahkemesi'nin hukuka uygun olduğu yönünden karar vermesi üzerine dosyayı bu kez temyiz ederek, Yargıtay'a taşıdı. Dosyanın geldiği 3'üncü Ceza Dairesi, yaptığı inceleme sonrası soruşturmanın eksik yürütüldüğü gerekçesiyle bozma kararı vererek, dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderdi. Bozma kararının ardından Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden yargılanan sanık Aliye Boydak duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, avukatı duruşma salonunda hazır bulundu.  Mahkeme başkanının bozma ilamına karşı diyeceği bir şey olup olmadığını sorması üzerine sanık Aliye Boydak, “Yargıtayın bozma ilamına uyulsun. Aleyhime olan hususları kabul etmiyorum” ifadesinde bulundu. Aralarında Aliye Boydak’ın dünürü ve yeğenlerinin eşlerinin de olduğu 3 savunma tanığı ile Yargıtay’ın dinlenmesini istediği 1 tanık ile toplam 4 tanık dinlendi. 

Tanık ifadeleri sonrası yeniden söz verilen Boydak, "Tanıkların söyledikleri doğru. Aleyhime olan hususları kabul etmiyorum. Diyeceğim başka bir şey de yoktur" dedi.

Mahkeme heyeti verdiği ara karar ile dinlemeyen tanığın talimatla ifadesinin alınmasının beklenmesine ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Editör: Haber Merkezi