Pembe Boraze, 28 Nisan 2012'de evinin balkonunda boğazı kesilerek öldürülmüş bulundu. Olayla ilgili Pembe Boraze'nin gelini Songül Boraze (59) ile torunları Fadime Boraze ve Rukiye K. gözaltına alındı. Pembe Boraze'nin, mahallede torunlarının dedikodusunu çıkardığı iddiasıyla öldürüldüğü öne sürüldü. Mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan anne ve 2 kızı hakkında delil yetersizliğinden kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

RUKİYE K.'NIN İFADESİ İSE YURT DIŞINDA OLDUĞU GEREKÇESİYLE ALINAMADI

Cinayetin faili meçhul kalması sonucu 6 yıl sonra yeniden dosyayı açan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 6 ay süren teknik takibin ardından Pembe Boraze'nin oğlu Faruk Boraze (58) ile gelini Songül ve torunu Fadime Boraze'yi gözaltına aldı. Rukiye K.'nin ise evlenerek yurt dışına gittiği belirlendi. Olay ile ilgili katıldığı bir televizyon programındaki çelişkili beyanları ve soruşturma kapsamında akrabalardan alınan ifadeler doğrultusunda, 'kuvvetli şüphe' iddiasıyla gözaltına alınan Fadime Boraze, mahkemece tutuklandı, anne ve babası serbest bırakıldı. Rukiye K.'nın ifadesi ise yurt dışında olduğu gerekçesiyle alınamadı.

10 YIL HAPİS ALDI

Soruşturma sonunda açılan davada, Kayseri 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Fadime Boraze'ye, 29 Kasım 2018'de görülen karar duruşmasında 'üst soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan, olay tarihinde 17 yaşında olması ve duruşmalardaki iyi hali gözetilerek 10 yıl hapis cezası verildi. İstinaf'ın birleştirme kararı vererek, dosyayı bozması sonrası 20 Ocak 2020'de görülen davada torun Boraze yine aynı cezayı alırken, tutuksuz yargılanan anne Songül Boraze beraat etti. Diğer torun firari Rukiye K.’nin dosyası ise ayrıldı.

KIRMIZI BÜLTEN İLE ARANIYOR

Ana dava dosyasının ayrılması sonrası Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde firari torun Rukiye K.’nin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme başkanı, sanık Rukiye K. hakkında çıkarılan kırmızı bülten kararına cevap gelmediği, bu nedenle sanığın yakalanmasının beklendiğini söyledi. Mahkeme heyeti verdiği ara karar ile Almanya’da olduğu iddia edilen sanık Rukiye K.’nin, Türkiye’ye iade edilmesinin beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. (DHA)

Editör: Haber Merkezi