Yahyalı ilçesinde yaşayan Ali Türkmen, geçen 8 Şubat'ta İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, 'kasten adam öldürme' suçundan 8 yıldır yattığı yarı açık cezaevinden 1 haftalığına izinli çıkan oğlu Abdullah Türkmen'in kayıp olduğunu ve hayatından endişe ettiğini söyledi. Polis, Türkmen'in cezaevine dönmediğini belirleyince soruşturma başlattı. Cep telefonuna ait HTS kayıtları incelenen ve görgü tanıklarının ifadelerine başvurulan Türkmen'in en son arkadaşı Ahmet Aydemir ile görüştüğü belirlendi. Türkmen ile mobil yatırım işi yaptığı belirlenen arkadaşı Aydemir, gözaltına alındı. Aydemir, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde  birleşen iki iddianamede Aydemir hakkında, 'kasten adam öldürmek' ve ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürme’ ve ‘Suç delilerini yok etme’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Birleşen dosyanın ardından ilk kez hakim karşısına çıkan sanık Ahmet Aydemir, “Suratıma silahı doğrultup, ‘seni burada öldürürüm, yakar gömerim kimse bulamaz’ dedi. O gün ben Abdullah'ı vurmasaydım o beni vuracaktı” ifadelerini kullandı.

Duruşmada Kırşehir Cezaevin’nde hükümlü olan ve ölen Abdullah Türkmen’in cezaevinden arkadaşı olan M.U.’da tanık olarak dinlendi. Abdullah Türkmen’in sanıkla tanıştırdığını söyleyen tanık M.U., “3 ay cezaevinde birlikte kaldık. Sanığı da Abdullah aracılığıyla tanıdım. Aralarında hiçbir sıkıntı yoktu" dedi.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararla dosyada yer alan ölüm raporunda maktülün kesin ölüm nedeninin belirlenemediğini, Ankara Kriminal uzmanlık raporuna göre raporunun Kayseri Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine ve kesin ölüm raporunun belli olması için duruşmayı erteledi.

Editör: Haber Merkezi