28 yaşındaki Uğur Taş'ı öldürdükten sonra yakalanan ve Adliye’ye götürülürken "Uyuşturucu satmasınlar, gençleri zehirlemesinler" diye bağıran 27 yaşındaki Mehmet A.’nın yargılanmasına başlandı. Cinayetin sır perdesi yavaş yavaş aralanırken, Mehmet A’nın 16 yaşındaki eski sevgilisine alkol ve uyuşturucu içirdiği ve genç kızı dövdüğü için Uğur T.’yi öldürdüğü ortaya çıktı. Gergin geçen ve yaklaşık 3 saat süren duruşmada sanık avukatı Emre Ayan, otopsi raporunda vahim bir teknik hata olduğunu iddia etti.

ÖNCE KAZA SANILMIŞTI
17 Mart 2015’te Melikgazi ilçesi İldem Cumhuriyet mahallesinde iki gün önce saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda mahalle sakinleri, mezarlık yakınında 38 DP 270 plakalı otomobili görünce kaza olduğunu sanıp, 112 Acil Acil ambulansı istedi. Otomobilde baygın bulunan Uğur Taş, ambulansa alındığında kasık bölgesinden tüfekle vurularak yaralandığı belirlendi. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Uğur Taş kurtarılamadı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanan Mehmet A., cinayeti itiraf ederek, Uğur Taş'ın uyuşturucu satıcılığı yaptığını öne sürmüş ve kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Kimse esrar satmasın, kadın pazarlığı yapmasın. Uyuşturucu satmasınlar, gençleri zehirlemesinler" diye bağırmıştı.
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Mehmet A., tutuksuz sanık Yasin T. ve öldürülen Uğur Taş’ın şikayetçi anne, babası ve eşi ile avukatlar hazır bulundu.

“ÖLDÜRME KASTIM YOKTU”

Tutuklu sanık Mehmet A. 16 yaşındaki R.Y ile sevgili olduklarını ve bir süre önce ayrıldıklarını söyledi. Kendisinden ayrıldıktan sonra R.Y.’nin Uğur Taş ile görüştüğünü öğrendiğini söyleyen Mehmet A., “R.Y.’ye Uğur Taş sürekli alkol aldırıyormuş ve uyuşturucu içiriyormuş. Bunu ben de duyunca Uğur Taş ile görüştük. Derdinin ne olduğunu sordum. Beni çekiştirdi ve aracın içinde yumruk attı. Daha sonra elini torpido gözüne atınca panikledim. Silah aldığını sandım ve belimdeki silahı çıkarıp, korkutmak amaçlı ayağına doğru sıktım. Sadece bir el ateş ettim. Öldürme kastım yoktu. Olay sonrası kendi arabama bindik ve o da kendi arabasını sürmeye başladı. Daha sonra duvara çarptı. 112’yi ben aradım ve yaralı birinin olduğunu, kaza yaptığını söyleyerek adresi verdim. Eğer öldürmek isteseydim rahatlıkla öldürürdüm ama benim derdim sadece korkutmaktı” diye konuştu.
OTOPSİ RAPORUNDA VAHİM HATA VAR
Sanık avukatı Emre Ayan, otopsi raporunda vahim bir hata olduğunu iddia ederek, “Otopsi raporunda 3 mermi çekirdeiği yazılmış. Atılan 1 el ateş tıbbi olarak açıklanabilecek şekilde maktulün vücudunda dolaşmış, sanki 3 el ateş etmiş şekilde durum ortaya çıkmış” dedi.

“BU ÜLKEDE HAKİM, SAVCI VAR”

Uğur Taş’ın annesi Ayşe ve eşi Sevcan Taş, bu olaya karışan herkesten şikayetçi olduğunu söylerken, baba Yaşar Taş ise bu ülkede hakim ve savcıların olduğunu, böyle bir olay varsa cezasını devletin vermesi gerektiğini söyleyerek sanığa tepki gösterdi.
Tutuksuz sanık Yasin T. ise sanık Mehmet A.’nın bağevindeki ruhsatlı silahını kendisinden habersiz aldığını ve olaydan hiçbir şekilde haberdar olmadığını söyledi.

İkili arasında başlanan kavganın nedeni olarak görülen 16 yaşındaki genç kız R.Y. de duruşmada tanık olarak dinlendi. R.Y., “Mehmet A. İle 2.5 yıllık sevgiliydik ve ciddi düşünüyorduk. Daha sonra araya soğukluk girdi ve ayrıldık. Ardından Uğur ile tanıştık, evli olduğunu biliyordum ama son zamanlarda sevgili gibi konşmaya başladık. Birlikte alkol alıyorduk ama uyuşturucu içmedim. Beni birgün dövdü ve ben bunları arkadaşıma anlattım o da gidip Mehmet’e anlatmış. Mehmet ile konuşurken herşeyi bildiğini ve beni dövdüğü için ona gerekeni yapacağını söyledi” şeklinde konuştu.

Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Editör: Haber Merkezi