Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okuduğu sırada Muğla İcra Müdürlüğü’nde memur Burak Koçtürk ile tanışıp, 2 yıl önce evlenen 23 yaşındaki Elif İpek Koçtürk, daha sonra eşiyle birlikte Muğla’da yaşamaya başladı. Elif İpek Koçtürk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın son atamalarıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak Siirt’in Baykan İlçesi'ndeki Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda 12 gün önce göreve başladı. Babasının polis memuru olması nedeniyle kalacak ev tutana kadar Polisevi'nde geçici olarak kalmaya başlayan öğretmen Elif İpek Koçtürk, IŞİD’in Kobani’deki eylemlerini bahane ederek Siirt’te eylem yapan grupların ve havaya ateş açan güvenlik güçlerinin kullandığı silah seslerinden etkilenirken, Facebook'taki sayfasında bunları paylaştı. Silah seslerinden ruh hali bozulan ve bunalıma giren Elif İpek Koçtürk, Poisevi'nin dördüncü katındaki odasında kendisini eşarbı ile kalorifer peteğine asarak canına kıydı.

Telefonlarına cevap alamayan eşi Burak Koçtürk’ün durumu bildirmesi üzerine Elif öğretmenin cesedini, Polisevi görevlileri buldu. Yapılan işlemlerin ardından Elif öğretmenin cenazesi bu sabah memleketi Kayseri’nin Yahyalı İlçesi Derebağ Mahallesi'ne getirildi.



Mahalledeki yakınlarının evine cenaze nakil aracıyla getirilen cenazede eşi Burak, polis memuru babası Mustafa İpek gözyaşlarına boğuldu. Öğretmenin cenazesi, mahallenin mezarlığında saat 10.00’da yağmur altında kılınan cenaze namazı ardından toprağa verildi. Cenaze namazında Burak Koçtürk gözyaşlarına hakim olamadı. Burak Koçtürk’ün eşi Elif İpek Koçtürk ile aynı ilde görev yapabilmek amacıyla ‘eş tayini’ için başvurduğu ancak, talebin henüz sonuçlanmadığı belirtildi.  




Editör: Haber Merkezi